- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cum poti obtine dobanzi avantajoase la credite sau economii. Vezi ce bonusuri ofera bancile

25 Jul, 00:05 • adrian.mihaltianu
Pentru a atrage mai multi clienti si pentru a-i fideliza pe cei existenti, majoritatea bancilor de pe piata locala ofera dobanzi mai avantajoase in anumite situatii. Vezi cand poti beneficia de conditii preferentiale la depozite sau credite.
Cum poti obtine dobanzi avantajoase la credite sau economii. Vezi ce bonusuri ofera bancile

Printre beneficiarii acestor promotii se numara persoanele care primesc salariul pe un card bancar, pensionarii, cei care deschid un cont de economii utilizand serviciul de internet banking, dar si clientii care isi fac un depozit in luna in care s-au nascut.

[b]Dobanda mai mare la depozite[/b]

[b]Bank Leumi Romania[/b] acorda dobanzi preferentiale la economii persoanelor care isi incaseaza salariul intr-un cont deschis la banca, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii bancii.

„Astfel, dobanda este mai mare cu 0,25 puncte procentuale la depozitele in lei si 0,15 puncte procentuale la euro si dolari pentru toate depozitele constituite”, au precizat oficialii Bank Leumi.

[b]OTP Bank[/b] ofera in fiecare luna o dobanda mai mare celor care isi sarbatoresc ziua de nastere in luna respectiva. De exemplu, sarbatoritii din luna iulie beneficiaza de o dobanda cu 0,10 puncte procentuale fata de oferta standard. Oferta este valabila pentru depozitele constituite in lei, euro si dolari si nu se cumuleaza cu alte promotii ale Bancii.

De asemenea, OTP Bank ofera pensionarilor o dobanda cu 0,20 puncte procentuale mai mare comparativ cu cea standard la depozitele la termen in valuta. In cazul economiilor in lei, dobanzile se majoreaza cu 0,30 p.p.

Totodata, clientii [b]Bancii Comerciale Romane (BCR)[/b] care isi deschid depozite la termen prin intermediul canalelor alternative, precum internet banking, beneficiaza de un bonus de 0,25 p.p. peste dobanda standard sau cea promotionala, atunci cand exista promotii in derulare. Bonusul se acorda pentru depozitele in lei, euro si dolari.

„Clientii care detin pachetul Comod (pachet de cont curent pentru incasarea pensiei) beneficiaza de un bonus de 0,25 p.p. peste dobanda standard, pentru depozitele la 3, 6, 9, 12 luni deschise in lei, euro si dolari. Acest bonus se acorda exclusiv depozitelor deschise la ghiseele bancii”, au spus oficialii BCR.

In acelasi timp, clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR (in cadrul unei conventii cu angajatorul sau individual) beneficiaza de bonus de dobanda pentru depozitele deschise in lei si euro. In prezent bonusul este de 0,35 puncte procentuale. Acest bonus se acorda exclusiv depozitelor deschise la ghiseele bancii.

La [b]BRD – Groupe Societe Generale[/b], in functie de oferta comerciala, bonusul acordat la dobanda este diferit. Acest bonus poate ajunge pana la 0,5 puncte procentuale, la depozitele in lei si euro, fata de dobanda standard.

„Pentru conturile de economii si pentru depozite, spre exemplu, clientii beneficiaza de dobanda preferentiala daca achizitioneaza aceste produse in cadrul unor pachete de produse si servicii (Sprint, Student, Drum Bun, Clasic/Select cu optiunea Loial – dupa caz) oferite de BRD. Tot pentru aceste produse, este acordata o dobanda mai mare si pentru clientii pensionari care au optat pentru virarea pensiei in contul curent deschis la banca, dar si pentru clientii care incaseaza salariul in conturi BRD, in cadrul ofertelor dedicate”, au explicat reprezentantii bancii.

In acelasi timp, [b]Garanti Bank[/b] ofera rate mai mari de dobanda pentru depozitele la temen deschise prin aplicatia de internet banking Garanti Online.

„Astfel, pentru depozitele in lei constituite prin internet banking, ratele de dobanda sunt cu 0,5 puncte procentuale mai mari decat in agentiile bancii, iar pentru depozitele in euro si dolari, ratele de dobanda cresc cu 0,25 puncte procentuale”, a spus Ilgaz Kaya, director central marketing in cadrul bancii.

In cazul [b]Raiffeisen Bank[/b], bonusul de dobanda la economii este intre 0,20 si 0,50 puncte procentuale, in functie de perioada de constituire a depozitului si de moneda (lei sau euro), a spus Anca Nutiu, manager produse de economisire.

„Dobanzi preferentiale la depozite se acorda pentru clientii care incaseaza salariul si/sau pensia in cont curent la Raiffeisen Bank”, au precizat reprezentantii bancii, care au subliniat ca bonusul se aplica dobanzilor standard aferente valutei si tenorului corespondent.

Depozitele companiilor si populatiei s-au majorat in luna mai cu 1,2% fata de aprilie si cu 2,7% fata de aceeasi luna din 2010, [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/mai-multe-economii-depozitele-bancare-au-crescut-usor-in-mai-la-173-mld-lei-64552/]pana la 173,068 miliarde de lei[/url], pe fondul cresterii plasamentelor in moneda nationala, potrivit datelor bancii centrale.

[b]Credite, la costuri mai mici[/b]

Pe langa depozite, institutiile bancare pun la dispozitia clientilor si imprumuturi cu dobanzi preferentiale, mai reduse fata de cele standard.

Spre exemplu, [b]Garanti Bank[/b] ofera rate mai mici de dobanda la creditele de nevoi personale cu si fara garantii reale si la creditele imobiliare clientilor care isi primesc salariul intr-un cont deschis la Garanti Bank. De asemenea, cadrele didactice beneficiaza de rate reduse de dobanda la creditele de nevoi personale fara garantii reale („Summa cum Laude”), a precizat Ilgaz Kaya.

Astfel, clientii Garanti Bank beneficiaza de reduceri cuprinse intre 0,30 si 1,38 puncte procentuale, in functie de tipul imprumutului si de moneda in care se obtine – lei sau euro. Cea mai mare scadere este intalnita la creditul de nevoi personale „Summa cum Laude”, in euro.

In acelasi timp, persoanele care isi incaseaza salariul printr-un cont deschis la [b]Bank Leumi Romania[/b], beneficiaza de o reducere de 0,5 puncte procentuale la dobanda pentru creditele ipotecare si creditele de nevoi personale cu ipoteca in lei sau euro, au spus oficialii bancii.

Si [b]OTP Bank[/b] are oferte speciale la credite pentru cei care isi incaseaza salariul prin banca. Ofertele sunt valabile la creditele de nevoi personale fara ipoteca, la creditele ipotecare, dar si la imprumuturile pentru servicii medicale sau cele oferite pensionarilor.

Volumul creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a crescut in luna mai 2011 cu 1,5% (1,3% in termeni reali) fata de luna anterioara, [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/bnr-romanii-au-luat-mai-multe-credite-in-luna-mai-64549/]pana la nivelul de 207,669 miliarde de lei[/url], conform datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).