- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Olli Rehn da asigurari ca zona euro nu se va destrama

26 Nov, 12:11 • Redactia DailyBusiness
Comisarul UE pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, a dat asigurari vineri, la Roma, ca zona euro nu se va destrama, subliniind ca Italia va continua sa joace un rol central.
Olli Rehn da asigurari ca zona euro nu se va destrama

„Nu vad cum s-ar putea destrama zona euro”, a insistat Rehn intr-o conferinta de presa organizata dupa intalnirea cu noul premier italian Mario Monti, subliniind ca „nu exista motive pentru speculatii privind destramarea zonei euro”.

„Italia este membra fondatoare a Uniunii Europene si a zonei euro si va ramane parte centrala a euro si in viitor”, adauga el.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german Angela Merkel l-au avertizat, joi, pe noul premier italian Mario Monti ca „prabusirea economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfarsitul monedei euro”, a anuntat Guvernul italian. Cei trei lideri europeni au participat joi la un mini-summit desfasurat in orasul francez Strasbourg, conform [url=http://www.mediafax.ro/economic/olli-rehn-da-asigurari-ca-zona-euro-nu-se-va-destrama-9007534]Mediafax[/url].

Sarkozy si Merkel au reafirmat sustinerea lor pentru Italia, „declarandu-se constienti ca o prabusire a economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfarsitul euro, provocand o blocare a procesului de integrare europeana cu consecinte imprevizibile”, conform unui comunicat al Guvernului italian.

In cursul intrevederii de joi, Sarkozy si Merkel si-au exprimat „increderea” in Mario Monti si „convingerea privind angajamentul Italiei in efortul comun destinat gasirii unor solutii la grava criza financiara si economica din zona euro”.

La randul sau, Monti a confimat obiectivul Italiei de a atinge echilibrul bugetar in 2013, dand asigurari ca Roma va adopta rapid masuri pentru relansarea cresterii economice.