- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Vienna Insurance Group a avut pierderi de 5 mil. euro in T1 pe piata din Romania

17 May, 16:51 • Redactia DailyBusiness
Companiile de asigurari detinute de Vienna Insurance Group (VIG) in Romania au inregistrat in primul trimestru din 2011 pierderi de 5 milioane de euro, comparativ cu un profit brut de 7,4 milioane de euro in acelasi interval din 2010, se arata in raportul grupului.
Vienna Insurance Group a avut pierderi de 5 mil. euro in T1 pe piata din Romania

VIG detine in Romania companiile Omniasig, Asirom, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

Acestea au inregistrat in primele trei luni prime brute subscrise in valoare totala de 144,5 milioane de euro, in scadere cu 2% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele au fost in valoare de 117,4 milioane de euro, iar cele pe segmentul asigurarilor de viata au fost de 27,1 milioane de euro.

La nivel global, companiile detinute de VIG au inregistrat in primul trimestru din acest an prime brute subscrise de 2,6 miliarde de euro, in crestere cu 2,9% fata de T1 2010. In acelasi timp, profitul net a urcat cu 7,8%, pana la 109,1 milioane de euro.

In afara sediilor din Austria, grupul VIG este activ, prin filialele si holdingurile de companii de asigurari in tari precum: Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. In plus, Wiener St?dtische Versicherung are sucursale in Italia si Slovenia; Donau Versicherung are o sucursala in Italia.

Pe piata austriaca, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat de catre Wiener Stadtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.