IT&C, NEW MEDIA

47% dintre romani nu au folosit niciodata Internetul

09 iulie 2012, ora 18:08, autor(i): Raluca Abrihan   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
internet.jpg
47% dintre romani nu au folosit niciodata Internetul, arata un sondaj Eurobarometru, care ne pozitioneaza pe penultimul loc in Europa la acest capitol.


Tot pe penultimul loc se situeaza si Bulgaria, unde s-a inregistrat acelasi procent, iar in coada clasamentului este Portugalia, unde 58% din populatie afirma ca nu foloseste Internetul. Tarile din fruntea topului sunt Olanda, Danemarca si Suedia, cu un procent de 83%.

Dintre romanii care acceseaza Internetul, 83% o fac de la desktop, tara noastra avand in acest caz cel mai mare procent din UE, unde media este de 63%. Majoritatea o fac pentru a citi stiri (61%) sau pentru a-si verifica e-mailul (50%), urmati de cei pasionati de jocurile online (40%).

In ceea ce priveste securitate informatiilor, doar 14% dintre romani sustin ca folosesc parole diferite pentru diverse site-uri si 38% dintre ei si-au instalat un antivirus.La nivelul Uniunii Europene utilizatorii de Internet sunt mult mai prudenti cand vine vorba de securitatea datelor, pentru ca media arata ca 12% dintre ei s-au confruntat cu fraude online si 8% au fost victime ale furtului de identitate.

Drept urmare, sondajul arata ca 89% din utilizatori evita sa dezvaluie online informatii cu caracter personal.

Ei vad ca principala cauza a infractiunilor lipsa de informare in ceea ce priveste riscurile legate de criminalitatea informatica.

La sondajul Eurobarometru ôCyber Securityö, realizat la nivelul UE, au participat 27.000 repondenti.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
11/07/2012 00:04
Si ce e rau in faptul ca ,,47% dintre romani nu au folosit niciodata Internetul'' ? Bravo lor !Mai bine o carte decit nenorocirea asta de conglomerate .
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 15 August 2022, 13:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter