- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Apple si-a crescut cota pe piata smartphone-urilor la 17%

07 Oct, 18:10 • Redactia DailyBusiness
Compania Apple a atins o cota de piata mondiala de 17% pe segmentul de smartphone-uri la finele lunii august, o crestere de 6 puncte procentuale fata de iunie anul curent, conform companiei de cercetare NPD Group, a scris presa internationala.
Apple si-a crescut cota pe piata smartphone-urilor la 17%

Principala cauza care a determinat aceasta crestere a fost lansarea terminalului iPhone 3G in iulie, care a determinat pe unii dintre utilizatorii de iPhone-uri sa renunte la vechile terminale si sa aleaga noul telefon mobil al companiei americane.

Analistii sunt de parere insa ca aceasta crestere nu va fi de durata si nu va continua cu aceasta viteza.

„In curand o sa vedem concurenta in actiune, de la T-Mobile, Research In Motion (producatorul terminalelor BlackBerry-n.r.) si vom vedea si cum va merge noul telefon G1 cu sistem de operare creat de Google. Apple nu va avea o viata usoara pe acest segment”, a declarat Ross Rubin, analist al NPD.

In prezent, terminalul iPhone 3G este disponibil in SUA doar prin operatorul AT&T, ceea ce a afectat in mod direct mai ales competitorul Verizon. Acesta a pierdut cei mai multi clienti care s-au indreptat catre AT&T pentru a achizitiona un iPhone 3G.