- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Gigantii IT ar putea cheltui mai mult pentru preluari de companii in 2011

03 Jan, 17:49 • Redactia DailyBusiness
Gigantii IT care au cheltuit peste 100 de miliarde de dolari anul trecut pentru a achizitiona diverse companii, ar putea arunca si mai multi bani in joc in 2011, pentru a avea astfel cat mai multe avantaje in cursa pentru satisfacerea cererii crescute pentru cloud computing si servicii de securitate, potrivit Bloomberg.
Gigantii IT ar putea cheltui mai mult pentru preluari de companii in 2011

Intel, Hewlett-Packard (HP) si International Business Machines (IBM) conduc in topul companiilor care au achizitionat peste 2.700 de firme si nu au cheltuit decat o mica parte din banii cash acumulati in timpul recesiunii.

„Sunt increzator” in 2011, a spus presedintele firmei de avocatura care a intermediat vanzarea producatorului de software de securitate McAfee catre Intel pentru 7,7 miliarde de dolari, cea mai mare tranzactie din industrie, de anul trecut. Acesta estimeaza o crestere a tranzactiilor pe segmentul tehnologic anul acesta.

Firma de avocatura a acestuia a intermediat, in 2010, 62 de preluari in domeniul IT, care au insumat 16 miliarde de dolari.

Anul trecut, HP, cel mai mare producator de computere din lume, a achizitionat compania de stocare de date 3Par, pentru 2,35 miliarde dolari, dupa 18 zile de „razboi” al ofertelor cu Dell. In total, HP a facut 9 achizitii anul trecut, printre care si preluarea Palm, pentru 1,2 miliarde de dolari.

IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a anuntat 16 achizitii in 2010.