- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Guvernul francez intervine in criza de la France Telecom, dupa sinuciderea a 23 de angajati

14 Sep, 16:13 • Redactia DailyBusiness
Guvernul francez a decis sa intervina in criza care afecteaza compania France Telecom, dupa sinuciderea a 23 de salariati in ultimele 18 luni, incidente atribuite de sindicalisti stresului si restructurarilor, potrivit agentiei AFP, citata de Mediafax.
Guvernul francez intervine in criza de la France Telecom, dupa sinuciderea a 23 de angajati

Didier Lombard,presedintele companiei, a fost convocat de Xavier Darcos, ministrul Muncii. Guvernul i-a cerut lui Lombard sa convoace Consiliul de Administratie din cauza seriei de sinucideri.

Luni, filialele France Telecom au pastrat un minut de reculegere in memoria unei angajate care s-a aruncat de la geamul biroului.

Sindicatele atribuie sinuciderile metodelor utilizate de conducerea companiei care are 100.000 de angajati. Statul este principalul actionar al France Telecom.

„Cele 23 de sinucideri inseamna 23 de cazuri individuale, dar au avut loc la aceeasi companie si sunt expresia singuratatii”, a declarat Christine Lagarde, ministrul Economiei.

„Trebuie luate toate masurile pentru a merge la radacina problemelor si a afla daca nu cumva cauzele sunt restructurarile”, a mai spus Lagarde.

De mai multi ani, sindicatele deplang conditiile grele de lucru si presiunile asupra salariatilor. Rata sinuciderilor angajatilor France Telecom este de 5,4 la 100.000, fata de 1,6 la 100.000 pentru restul populatiei active a Frantei.