- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Liviu Nistoran, \”viitor-fost\” sef al ANC: Cred ca ma voi orienta spre consultanta

12 Mar, 13:40 • mihaela.tudorancea
Liviu Nistoran, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), a declarat ca s-ar putea reorienta catre consultanta si ca va dedica mai mult timp planurilor personale si de business, dupa ce in urma proiectului propus ieri spre adoptare de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) s-a luat hotararea ca ANC sa se restructureze, iar conducerea sa fie numita de seful statului.
Liviu Nistoran, \viitor-fost\ sef al ANC: Cred ca ma voi orienta spre consultanta

Conform unor declaratii publicate pe blogul sau, Nistoran se asteapta sa fie inlocuit de la conducerea ANC. „Imi doresc foarte mult ca urmatorul presedinte sa continue proiectele pe care le-am initiat si sper sa fie primul presedinte care isi duce mandatul pana la capat”, scrie el.

„Deocamdata astept sa vad ce decizie se va lua. Ma voi ocupa de diverse proiecte de business, ma voi intoarce in industrie. Cred ca ma voi orienta spre consultanta. In ceea ce priveste afacerea cu GPS-uri ea este destul de mica pentru ca si piata de GPS-uri din Romania este mica”, a declarat pentru DailyBusiness.ro, Liviu Nistoran (foto).

Inainte de a deveni presedinte ANC, Nistoran a fost implicat in compania Televoice, specializata in vanzarea de GPS-uri, cu afaceri de 4 milioane de euro in 2007.

In ceea ce priveste ANC-ul, acesta va functiona sub noul nume ANCOM, presedintele si vicepresedintii vor fi numiti de presedinte la propunerea premierului, iar institutia este declarata autonoma si bugetul va fi aprobat de parlament.

ANCOM ar putea fi condus de Catalin Marinescu, fost director IGCTI (Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei), potrivit informatiilor din piata de profil.

Ultima modificare a denumirii arbitrului telecom a avut loc in luna septembrie a anului trecut, odata cu numirea in functie a lui Nistoran. Inca din luna septembrie a anului 2002, cand s-a infiintat arbitrul telecom, niciun presedinte nu si-a dus la capat mandatul de cinci ani prevazut prin lege. De fiecare data schimbarile au fost realizate prin reorganizarea si schimbarea numelui institutiei.