- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Nokia a inaugurat oficial fabrica de la Jucu: \”In Romania avem angajati foarte dedicati\”

24 Sep, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Nokia a inaugurat miercuri fabrica de la Jucu, judetul Cluj, cel mai mare producator de terminale mobile din lume anuntand ca va atinge in luna octombrie o productie de 10 milioane telefoane mobile, odata cu cresterea constanta a numarului angajatilor si a modelelor produse.
Nokia a inaugurat oficial fabrica de la Jucu: \In Romania avem angajati foarte dedicati\

„In Romania avem angajati foarte dedicati si imi face placere sa anunt ca luna viitoare, in octombrie, estimam ca fabrica va atinge pragul de 10 milioane de dispozitive. Operatiunile din Cluj au devenit parte integranta a retelei noastre globale de productie si distributie” a afirmat Anssi Vanjoki, vicepresedinte executiv Nokia, markets.

In prezent, fabrica de la Jucu produce 10 tipuri de terminale mobile.Fabrica a inceput productia in februarie 2008, la acea vreme producandu-se doar terminale Nokia 1200. Momentan, fabrica produce in jur de 6 milioane de telefoane pe luna, iar modelele sunt si din categoria celor cu camera foto

Decizia companiei Nokia privind investitia greenfield de 60 de milioane de euro in Romania a fost anuntata in luna martie a anului 2007. Fabrica a devenit operationala intr-un timp record. Dupa 8 luni de la debutul lucrarilor de constructie, care s-a petrecut in luna iulie a anului 2007, a fost fabricat primul dispozitiv mobil la Jucu, in februarie 2008.

In prezent fabrica are peste 1.600 de angajati, iar compania estimeaza ca numarul total de angajati va ajunge la 3.500 cand facilitatea de productie va functiona la capacitate maxima. Suprafata totala a noii fabrici este de 34.000 de metri patrati. Nokia va continua sa dezvolte capacitatea de productie a fabricii din Cluj, estimand ca aceasta va functiona la capacitate maxima la sfarsitul anului 2009.

Nokia produce in prezent 17 telefoane pe secunda la nivel global, iar anul trecut a produs 450 de milioane de dispozitive, conform reprezentantilor companiei.

Nokia este unul dintre cei mai importanti investitori din Romania, in domeniul telecomunicatiilor. In prezent are in total aproximativ 1.800 de angajati la fabrica din Jucu, in unitatea de servicii si software din Cluj si biroul de vanzari din Bucuresti.