IT&C, AUTO

Prima autostrada inteligenta din lume, inaugurata in Olanda

17 aprilie 2014, ora 18:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: uk.heijmans.nl
foto: uk.heijmans.nl
Conceptul Smart Highway este acum o realitate, implementata deja, chiar daca in stadiul de testare, pe cateva drumuri din Olanda.

Smart Highway, in cazul de fata, se refera la o autostrada inteligenta care economiseste energie si imbunatateste siguranta celor care circula pe ea.

Portiunea de 500 de metri care a fost inaugurata de curand este denumita acum "Route 66 of the future", pe buna dreptate. Proiectul este creat si produs deDaan Roosegaarde si compania olandezaHeijmans Infrastructure.

Marcajele acestei portiuni Smart Highway sunt realizate dintr-o vopsea specialacare contine o pudra fluorescenta ce se incarca de la soare si de la lumina si care ilumineaza continuu, pe timp de noapte, aproximativ 8 ore. Luminiscenta acestei vopsele este momentan cea mai ridicata din industrie, fiind rezultatul unui proces de dezvoltare ceva mai amanuntit.Acest concept ar ajuta la o economisire foarte mare de energie prin inlaturarea necesitatii de a instala iluminare exterioara si prin faptul ca tehnologia este suficient de ieftina pentru a fi aplicata rapid la scara larga, noteaza playtech.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Martie 2019, 23:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter