- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Studiu: 52% dintre profesionistii IT utilizeaza sau intentioneaza sa foloseasca aplicatii de tip cloud

13 Dec, 16:29 • Redactia DailyBusiness
52% dintre profesionistii IT utilizeaza sau intentioneaza sa foloseasca aplicatii de tip cloud, conform unui studiu comandat de compania Cisco, cel mai mare producator de echipamente de retea din lume.
Studiu: 52% dintre profesionistii IT utilizeaza sau intentioneaza sa foloseasca aplicatii de tip cloud

Utilizarea serviciilor de „cloud computing” presupune renuntarea la propria infrastructura IT si inchirierea de unitati de stocare a informatiilor, precum si investitii pentru accesarea diferitelor programe prin intermediul Internetului, care in mod traditional sunt stocate pe computere individuale.

Studiul a fost realizat in 13 tari.

Cei mai multi dintre profesionistii IT (88%) care au participat la acest studiu prevad ca in urmatorii trei ani vor depozita o parte din datele si aplicatiile companiilor lor pe aplicatii de tip cloud, publice sau private.

De asemenea, aproape jumatate dintre respondenti se asteapta ca serverele lor sa fie virtualizate in proportie de peste 50%, chiar spre 100%, potrivit studiului.

Cele mai bune motive pentru a implementa virtualizarea sunt cresterea agilitatii IT (30%), abilitatea de a optimiza resursele si de a reduce costurile (24%) si aplicatii mai rapide (18%).

Aceste rezultate au fost publicate in ultima parte a unui studiu international privind tendintele de comportament ale angajatilor in legatura cu accesarea de informatii de oriunde, de pe orice dispozitiv, precum si capacitatea departamentului IT de a satisface aceste nevoi.

Cele 13 tari incluse in studiu sunt: Statele Unite, Mexic, Brazilia, Marea Britanie, Franta, Spania, Germania, Italia, Rusia, India, China, Japonia si Australia.

Studiul a fost derulat de InsightExpress, o firma de cercetare a pietei cu sediul in Statele Unite.