- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Noma, desemnat cel mai bun restaurant din lume

28 Apr, 08:42 • Redactia DailyBusiness
Restaurantul danez Noma, condus de tanarul maestru bucatar Rene Redzepi, a fost desemnat cel mai bun de pe planeta, devansand El Bulli al spaniolului Ferran Adria, invingatorul precedentelor patru editii, potrivit topului pe 2010 realizat de Restaurant Magazine.
Noma, desemnat cel mai bun restaurant din lume

Restaurantul Noma, clasat pe locul al treilea in 2009, construit intr-un vechi depozit renovat in portul Copenhaga, s-a situat pentru prima oara in fruntea acestei liste a celor mai bune 50 de restaurante din lume, alcatuita de 800 de critici si experti in gastronomie din toata lumea, scrie Mediafax.

Ca o recunoastere a acestei performante, revista Restaurant Magazine – biblia industriei culinare britanice – i-a inmanat lui Ferran Adria titlul de „bucatarul deceniului”, decernat in premiera, anul acesta.

In ianuarie, renumitul bucatar catalan a anuntat ca El Bulli se va inchide in perioada 2012 – 2013, deoarece doreste sa beneficieze de suficient timp pentru noul sau proiect gastronomic, ce va debuta in 2014.

Pozitia a treia a revenit restaurantului Fat Duck al maestrului bucatar britanic Heston Blumenthal, adept, ca si Ferran Adria, al bucatariei moleculare.