- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Adevarul Holding a sistat colaborarea cu Rodipet pentru o datorie de 1,2 mil. euro

08 Jul, 10:46 • Redactia DailyBusiness
Adevarul Holding a decis sa intrerupa pe o perioada nedeterminata colaborarea cu distribuitorul de presa Rodipet (redenumit Network Press Concept sau Rodikiosk), din cauza neachitarii unei datorii de 1,2 mil. euro, dar si a opririi unilaterale a distributiei produselor trustului in Bucuresti si in tara, incepand cu data de 7 iulie, a anuntat compania.
Adevarul Holding a sistat colaborarea cu Rodipet pentru o datorie de 1,2 mil. euro

In aceste conditii, produsele Adevarul Holding („Adevarul”, „Click!”, „Click! pentru femei”, „Click! Sanatate”, Click! Pofta buna”, „Forbes Romania”, „Dilema Veche”, „Dilemateca” si „Foreign Policy Romania”), inclusiv volumele din colectiile „100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca” si „Disney Clasic” nu vor mai putea fi gasite la chioscurile din reteaua Rodipet.

Adevarul Holding a incercat sa-si recupereze datoria pe cale amiabila, propunand chiar un calendar de reesalonare a restantelor financiare ale Rodipet, se arata in comunicatul trustului.

Pe de alta parte, reprezentantii trustului sustin ca in noaptea de 6 spre 7 iulie, reprezentantii Rodipet au refuzat sa preia produsele Adevarul Holding, astfel ca 9.900 de exemplare din editia de marti a cotidianului „Click!” si alte 2.409 de copii ale ziarului „Adevarul” nu au fost distribuite.

Reprezentantii Rodipet nu au putut fi contactati pana la ora publicarii acestui articol.

Adevarul Holding a demarat toate procedurile juridice pentru recuperarea datoriilor Rodipet. De asemenea, marti, 7 iulie, a inaintat instantei o cerere de deschidere a procedurilor de insolventa ale companiilor Rodikiosk SRL, Star Collection Agency si Network Press Concept, au declarat oficialii trustului.