- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Achizitie in online: Polonezii de la NetMedia cumpara 70% din firma locala de turism C&D Solutions

06 Apr, 10:50 • Redactia DailyBusiness
Grupul polonez cu activitati in online NetMedia a achizitionat 70% din compania romaneasca C&D Solutions, proprietar al site-urilor turistice AllSeasons.ro si TourismGuide.ro. NetMedia, companie cu venituri de 30 mil. euro, este la prima achizitie internationala, scrie presa poloneza.
Achizitie in online: Polonezii de la NetMedia cumpara 70% din firma locala de turism C&D Solutions

Firma romaneasca a fost infiintata in 2003, are sediul in Brasov si activeaza in domeniul rezervarilor hoteliere online, precum si in vanzarea de bilete de avion si pachete turistice. Dupa achizitia din 31 martie, compania isi va schimba numele in NetMedia Romania.

Michael Bee, vicepresedinte al NetMedia, companie ce activeaza in domeniul comertului electronic si al serviciilor turistice, subliniaza ca „nu ar trebui sa avem probleme in transferul modelului de afaceri pe piata din Romania. Pe parcursul unui an am observat cu atentie dezvoltarea turismului din Romania precum si a activitatilor site-urilor de profil. Acesta este un moment foarte bun pentru a investi in online-ul romanesc„.

Site-ul romanesc TourismGuide.ro a inregistrat in martie 375.000 de vizitatori unici, fiind cotat ca unul dintre cele mai mari business-uri de acest gen din online-ul romanesc.

NetMedia a inregistrat in 2009 o crestere de 53% a numarului de rezervari hoteliere realizate, pana la circa 110.000.

„Piata romaneasca de rezervari online este inca incipienta. Ne asteptam la venituri in crestere din aceasta nisa si in Romania”, spune Andrzej Wierzba, CEO NetMedia.

Presa din Polonia subliniaza ca, desi accesul la Internet in banda larga din Romania este la un nivel similar cu cel din Polonia, ponderea internautilor din intreaga populatie este mai redusa in Romania, dar in crestere importanta.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Capitalul va fi utilizat in dezvoltarea tehnologica a C&D, inclusiv crearea unui sistem de rezervare online mai performant, scrie presa poloneza.