NEW MEDIA

Facebook face achizitii masive pentru a tine Google la distanta

23 august 2011, ora 12:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
do-you-have-facebook.jpg
Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, planuieste achizitii care vor imbunatati design-ul site-ului, vor mentine nivelul de incredere al serviciilor si vor dezvolta functiile pentru dispozitivele mobile, pentru a se distanta in competitia cu Google si Twitter.

Compania isi propune sa faca 20 de achizitii in 2011, de la 10 anul trecut si una in 2009, a spus directorul de dezvoltare Vaughan Smith.

Facebook pariaza pe faptul ca focusarea pe design ii va face pe oameni sa petreaca mai mult timp pe site, in timp ce adaugarea de functii pentru dispozitivele mobile poate contribui la cresterea numarului de membri. Insa, pentru a se distanta de cei doi rivali, reteaua trebuie sa-si consolideze sistemul, pentru ca site-ul sa mearga bine, in conditiile unei cresteri rapide.

Compania a facut 17 achizitii in acest an, printre care un serviciu mobil de mesaje in grup, care a fost inaugurat in august. Facebook face bani din publicitate si din perceperea comisioanelor cand dezvoltatorii in domeniul software isi promoveaza produsele pe site. O persoana apropiata companiei a spus in mai ca Facebook va genera probabil mai mult de 2 miliarde de dolari incluzand taxe, investitii si amortizari, potrivit presei internationale.Google are 39,1 miliarde de dolari lichiditati. Cel mai mare motor de cautare pe Internet a anuntat in iunie aparitia unui nou serviciu de social networking, numit Google Plus, care deja a atras 29 milioane de persoane pana la sfarsitul lui iulie, potrivit ComScore.

Facebook a facut in general achizitii mici, colaborand cu companii tinta, unele avand doi sau trei angajati. Compania are o valoare de piata de 72,5 miliarde de dolari, potrivit SharesPost, o bursa pentru actiuni private, mai mult decat evaluarea publica facuta de Ebay sau Yahoo.

Multe dintre afacerile Facebook au tintit achizitia de talente, avand in vedere rivalii cu o mare competenta tehnologica. Google a anuntat ca urmeaza sa angajeze in total 6.000 de persoane in acest an.

Snaptu, o functie pentru telefoanele mobile achizitionata de Facebook in acest an, a fost cumparata cu aproape 60 milioane de dolari, potrivit unei persoane apropiate comapniei. Smith a spus ca este deschis pentru achizitii si mai mari.

Media lunara a utilizatorilor Facebook in Statele Unite este mai mult de sapte ore, potrivit ComScore. O data cu cresterea masiva a utilizatorilor, de la 500 milioane in iulie 2010, la 750 milioane, dar si cu cresterea exponentiala a functiilor si aplicatiilor, compania lucreaza din greu pentru a tine sub control complexitatea crescuta a sistemului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter