REAL ESTATE

Aspectele importante de care nu tin cont nici chiriasii si nici proprietarii la inchirierea unei locuinte

07 iulie 2015, ora 14:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
real-estate.jpg
Cele mai importante aspecte de care ţin cont românii atunci cât caută să închirieze o locuinţă sunt prețul, locația şi calitatea spațiului, conform Re/Max.

"Dacă pentru viitorii chiriaşi preţul, locaţia şi calitatea sau dotările spațiului sunt cele mai importante aspecte în procesul de selecţie a unei locuinţe, în cazul proprietarilor, pe lângă preț, contează foarte mult personalitatea viitorului chiriaș, dar și garanția pe care acesta trebuie să o achite", a declarat Răzvan Cuc, director regional Re/Max România.

Ce contează la închirierea unei locuinţe
Proprietari Chiriaşi
Preţ Preţ
Personalitatea viitorului chiriaş Locaţia
Garanţia acordată de chiriaş Dotările spaţiului de locuit

Cu toate acestea, reprezentantul companiei a subliniat că, atât chiriaşii, cât şi proprietarii, nu ţin cont de anumite aspecte foarte importante în acest proces.

Astfel, una dintre cele mai frecvente greșeli întâlnite este reprezentată de redactarea contractelor de închiriere, respectiv clauzele pe care ar trebui să le prevadă precum garanţia, un aviz privind predarea - primirea imobilului, eventualele compensări, penalităţi sau daune, condiţiile privind încetarea contractului şi plata consumului de utilităţi.De asemenea, o greşeală frecventă este şi intermedierea directă, fără a se apela la un agent imobiliar. Asfel, atât proprietarii, cât şi chiriaşii, sunt de părere că dețin suficiente competențe pentru a negocia cât mai eficient şi pentu a obţine cele mai bune condiţii.

"Din păcate însă, aceştia se expun unui risc ridicat de a întâmpina neplăceri atunci când aleg să închirieze un imobil fără ajutorul unui agent imobiliar. Astfel, de foarte multe ori, pagubele suferite de o închiriere cu probleme, pot fi exponenţial mai mari comparativ cu acel comision solicitat de un agent imobiliar", a mai spus Răzvan Cuc, subliniind că un specialist solicită un comision care se situează între 50 si 100% din valoarea primei chirii.

Garsonierele şi apartamentele de 2 camere, cele mai căutate

Când vine vorba de cele mai multe căutate locuinţe de către chiriaşi dar şi despre cele care, deopotrivă, sunt oferite spre închiriere, analiza Re/Max România arată că, în întreaga ţară, garsonierele şi apartamentele de două camere sunt pe principalele poziţii.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei închirierilor, Răzvan Cuc a subliniat că ultimii ani au adus o corectare uşoară a preţurilor, în cea mai mare parte a oraşelor importante din ţară observându-se o scădere uşoară, de câteva procente.

„Un impact puternic în evoluţia preţurilor la chirii , dar şi a volumelor de imobile închiriate a fost determiniat şi de programul Prima Casă”, a mai spus reprezentantul Re/Max România.

Acesta a subliniat că imediat ce devin eligibili din punct de vedere financiar, foarte mulți chiriași aleg să acceseze programul și să își cumpere propria locuință.

Re/Max este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 6.300 de birouri şi peste 100.000 de agenţi afiliaţi în 95 de ţări din întreaga lume.

În Europa, Re/Max este prezent în 31 de ţări, cu 1.500 birouri şi 14.000 de agenţi, continuând să se extindă.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 18 Ianuarie 2021, 21:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter