REAL ESTATE, TURISM

Cat te costa propriul paradis grecesc: Cele mai ieftine insule scoase la vanzare

15 iulie 2015, ora 03:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: privateislandsonline.com
foto: privateislandsonline.com
Grecia are intre 1.200 si 6.000 de insule, potrivit diferitelor estimari, dar nu se stie exact cate sunt detinute de autoritatile elene. Cert este ca zeci de astfel de proprietati sunt scoase la vanzare, iar compania britanica de consultanta imobiliara Knight Frank prezice o "perioada de foc" pentru vanzarea de insule private din Grecia in urmatorii ani.

Si daca Executivul elen va deveni disperat, ar putea vinde la randul sau o parte din insulele pe care le detine pentru a strange suma de 50 miliarde de euro in vederea achitarii datoriilor catre creditorii internationali, scrie BusinessInsider.

Pe platforma Private Islands Online, unele insule sunt vandute pentru 3 milioane de euro, suma mai mica decat pretul unei case din zonele mai scumpe ale Londrei, precum Chelsea.

Vezi lista celor mai ieftine insule din Grecia scoase la vanzare, potrivit datelor Private Islands Online.1. Peninsula Lihnari – 3 milioane de euro

Amplasament: 10 minute la vest de Corint
Suprafata: 384.451 mpProprietarii acestei insule vor, probabil, sa o vanda cat mai repede, avand in vedere ca pretul sau a fost redus la jumatate. Are cateva proprietati de lux, apa potabila, un drum si foarte multi maslini,

2. Insula Gaia - 3 milioane de euro

Amplasament: Grupul Echinades, Marea Ionica
Suprafata: 174.014 mpEste supranumita "locul de joaca al milionarilor" pe Private Islands Online datorita faptului ca firma care o detine a obtinut aprobare pentru a construi aici 6 vile. Tot pe aceasta insula se gasesc conditii pentru practicarea de sporturi acvatice, navigat, pescuit, scufundari la mare adancime si inot.

3. Insula Stroggilo – 4,5 milioane de euro

Amplasament: Dodekanisa
Suprafata: 218.530 mpAceasta insula este situata in apropiere de cunoscuta insula Marathos, in Marea Egee. Desi nu prea sunt constructii aici, apa poate devenit potabila cu ajutorul unor filtre, potrivit Private Islands Online. De asemenea, se poate racorda la reteaua de energie electrica din insula vecina, Marathos.


4. Parcela din Insula Kythnos - 5 milioane de euro

Amplasament: La vest de Cyclades, inconjurata de Marea Egee 
Suprafata: 191.182 mpInsula este situata la doar o ora de mers cu vaporul de Atena iar cele 20-25 de locuinte pitoresti de acolo sunt abandonate aproape in totalitate. Dar datorita infrastructurii de care dispune, precum drumuri, cladiri, insula ar putea fi readusa la viata prin noi proiecte imobiliare.

5. Nissos Sofia – 5,5 milioane euro

Amplasament: Marea Ionica
Suprafata: 176.000 mpInsula este detinuta de o persoana fizica si urma sa intre pe lista Ramsar, a locurilor din lume cu multa apa. Asta inseamna ca insula este destul de izolata, avand in vedere ca ambarcatiunile comerciale nu au voie sa patrunda in apele din jurul sau. Conventia Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) este un tratat interguvernamental (sub egida UNESCO) asupra zonelor umede ca habitat al pasarilor acvatice la nivel international.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter