REAL ESTATE

Immofinanz a cumparat integral Adama cu peste 42 mil. euro

16 iunie 2011, ora 17:45, autor(i): Cristina Mihai 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
adama.JPG
Grupul Immofinanz a preluat integral Adama, cumparand si restul de peste 69% din actiunile companiei, pentru 42,43 mil. euro, a anuntat astazi compania.

Immofinanz a investit inca din 2007 in aceasta companie. Austriecii au achizitionat pachetul de actiuni de la: fondul de hedging american Tiger Global, Morgan Stanley, compania ce administreaza Lehman Brothers Marea Britanie si actionarii fondatori.

"Adama este platforma ideala pentru extinderea noastra planificata in domeniul constructilor si dezvoltarilor rezidentiale, in special in Romaniaô, a argumentat Daniel Riedl, membru in Comitetul Executiv al grupului austriac.á

Adama a finalizat circa 1.500 de apartamente de la infiintarea sa in 2005, un numar de 10 proiecte fiind acum in curs de constructie. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietati cu o suprafata totala de peste 1,3 milioane de metri patrati, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidentiale noi.áäPortofoliul nostru din Romania include un numar de zone nedezvoltate inca in Bucuresti. Avem ca obiectiv sa cream cartiere intregi ľ o provocare interesanta, pe care planuim sa o prezentam echipei Adama din Romania imediat ce economia romaneasca va putea asigura cadrul necesarô, a comentat Riedl planurile pe termen mediu ale grupului . á

Pentru validarea legala a contractului, este necesara aprobarea tranzactiei de catre autoritatile competente in domeniul concurentei.

Grupul austriac Immofinanz a inregistrat venituri din chirii de aproape 35 milioane de euro pe piata din Romania in trimestrul 3 fiscal, incheiat la finalul lunii ianuarie, in scadere cu peste 10% fata de aceeasi perioada a anului fiscal anterior. Singurul segment pe care compania inregistreaza cresteri este cel logistic.

Veniturile din chiriile spatiilor logistice au crescut cu 30% in T3 fiscal, pana la 2,6 mil. euro, fata de aceeasi perioada a anului fiscal precedent.

Immofinanz a inregistrat venituri din chirii de 21,6 milioane de euro pe piata de birouri din Romania, in scadere cu circa 15% fata de aceeasi perioada a anului fiscal precedent, in timp ce veniturile din chiriile centrelor comerciale au inregistrat o scadere de circa 20%, pana la 9,9 milioane de euro.

Chiar daca veniturile din chirii sunt in scadere fata de perioada similara, fata de primul trimestru fiscal al anului, veniturile locale au crescut, in portofoliul grupului adaugandu-se si centrul comercial Gold Plaza Baia Mare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 15:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter