- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Iulius Mall Iasi se extinde printr-o investitie de 7 mil. euro

19 Jun, 11:04 • Redactia DailyBusiness
Iulius Group va demara luna aceasta lucrarile unui proiect care vizeaza extinderea cu 3.000 mp inchiriabili a Iulius Mall Iasi, printr-o investitie estimata la 7 mil. euro, au declarat reprezentantii companiei.
Iulius Mall Iasi se extinde printr-o investitie de 7 mil. euro

Proiectul de extindere vizeaza doua dintre laturile complexului, corpul cu cea mai mare suprafata nou construita fiind cel cu intrarea principala in mall.

Din acest motiv, pe durata lucrarilor, respectiv din 23 iunie si pina la sfirsitul lunii august, accesul principal in mall va fi dirijat spre intrarea secundara dinspre campusul studentesc.

Lucrarile vizeaza doar extinderea pe nivelul 1 si 2, nu si parterul mall-ului, astfel incit accesul la zonele de parcare ramine neschimbat.

Investitia de 7 milioane de euro mentionata priveste si lucrarile de modernizare, care vor fi efectuate in cadrul mall-ului. In corpul original al Iulius Mall Iasi, va fi inlocuita pardoseala, respectiv 3.500 de metri patrati. Iluminatul din aceasta zona va suferi de asemenea modificari.

La finalul lucrarilor, suprafata construita a Iulius Mall Iasi va creste de la 34.000 mp la 38.000 mp, in timp ce suprafata inchiriabila se va mari de la 20.000 la 23.000 de metri patrati. Spatiile comerciale noi vor fi inchiriate de Zara, Stradivarius, Oysho, Bershka si Pull and Bear. Suprafata totala a celor 5 noi magazine ale grupului Inditex va fi de 3.200 mp.

De asemenea, zona de food court va suferi modificari in spatiul ocupat la etajul 2 al mall-ului. Suprafata acesteia va creste de la 670 mp la 1.100 mp.

Iulius Mall Iasi, investitie a Iulius Group, a fost inaugurat in anul 2000, fiind primul mall din Romania din afara Bucurestiului. La momentul deschiderii, Iulius Mall Iasi avea o suprafata de 19.000 mp. In 2005, Iulius Mall Iasi intra in proces de extindere in urma caruia suprafata construita a mall-ului ajunge la 34.000 mp. Investitia totala se ridica la acel moment la 15 milioane de euro.

In 2007, Iulius Mall Iasi deschide in cadrul complexului a unui Cinema City cu 5 sali de cinema si 865 de locuri.

In prezent, Iulius Mall Iasi are un trafic anual de peste 5,5 milioane de vizitatori, iar in 2007 a inregistrat o cifra de afaceri de 60 mil. euro.

Iulius Group detine mall-uri in Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, iar in toamna lui 2008 va inaugura la Suceava cel de-al patrulea mall din retea.

Compania mai are in derulare si lucrarile la proiectul Palas Iasi, cel mai mare proiect urbanistic din zona Moldovei, o investitie care se va ridica la 200 de milioane de euro, iar in urma cu doua saptamani a inceput si proiectul de extindere a Iulius Mall Timisoara, in urma caruia suprafata acestuia se va dubla. Tot la Timisoara, compania are in derulare constructia ansamblului rezidential Saphir.