- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Preturile intr-un proiect rezidential nou din Arad au scazut cu 15%

31 Oct, 16:14 • Redactia DailyBusiness
Preturile celor 12 case inca necontractate din proiectul rezidential Cartierul Verde din Arad au scazut cu 15%, pana la 850 euro/mp, pretul initial fiind de 1.000 de euro/mp, au anuntat reprezentantii Real Investments, promotorul proiectului.
Preturile intr-un proiect rezidential nou din Arad au scazut cu 15%

Proiectul cuprinde 130 de case, dintre care peste 90% au fost deja vandute.

Proiectul se va mai extinde cu o a doua faza, care va cuprinde 500 de locuinte, insa demararea acesteia a fost amanata, pana cand situatia de pe piata imobiliara va fi mai clara.

Proiectul este dezvoltat de firma aradeana Nord Statd.

O cauza a scaderii preturilor este criza financiara internationala, dar si o criza interna de lichiditati, cauzata, printre altele, de noile conditii de creditare din sistemul bancar. La toate acestea trebuie sa adaugam si factorul psihologic.

Pe piata aradeana se observa o scadere a interesului pentru locuintele vechi datorita faptului ca acestea au preturi aproximativ egale cu cele noi si finisaje inferioare, au spus reprezentantii Real Investments.

Cele mai multe apartamente vechi din Arad s-au achizitionat in zonele in care administratia locala a facut investitii in infrastructura sau in zonele in care investitorii au anuntat dezvoltarea unor centre comerciale de tip Mall (cartier Alfa, cartier Aurel Vlaicu).