- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Carpatair a cerut insolventa Blue Air pentru o datorie de 30.000 de euro

19 Mar, 15:34 • Redactia DailyBusiness
Carpatair a cerut la Tribunalul Bucuresti insolventa companiei Blue Air, pentru o datorie de 30.000 euro. Suma reprezinta valoarea unui contract de inchiriere a unei aeronave, care dateaza din 2009, potrivit reprezentantilor Carpatair.
Carpatair a cerut insolventa Blue Air pentru o datorie de 30.000 de euro

Dosarul prin care se cere insolventa a fost depus pe 17 martie, la Tribunalul Bucuresti, iar termenul de judecata a fost stabilit pentru data de 30 iunie.

„Pana la depunerea cererii de insolventa la tribunal, Carpatair a realizat toate procedurile pentru rezolvarea amiabila a situatiei”, au precizat reprezentantii creditorului.

Reprezentantii Blue Air nu au facut niciun comentariu vizavi de acest dosar.

„Blue Air nu a primit nicio citatie din partea companiei Carpatair, deci nu putem sa comentam pe marginea acestui subiect”, a declarat Florentina Ivan, directorul de PR al Blue Air.

Compania aeriana Carpatair, al carei principal actionar este omul de afaceri Nicolae Petrov, detine un hub aerian la Timisoara si opereaza peste 250 de zboruri regulate pe saptamana catre 30 de destinatii din sase tari.

Carpatair opereaza 12 aeronave de tipul SAAB 2000 (50 de locuri) si trei de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se vor adauga inca trei aeronave Fokker 70.

Compania low-cost Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, a avut anul trecut afaceri de circa 140 milioane euro, sub estimari, dar in crestere cu 12% fata de valoarea din 2008, pe fondul lansarii de zboruri noi, al cresterii numarului de aeronave si al incheierii unor parteneriate. Compania opereaza peste 50 de rute europene, in 14 tari, avand o flota de 11 aeronave. In Romania, Blue Air are curse din Bucuresti spre Timisoara, Cluj-Napoca si Arad.