TURISM

Ce orase au intrat in topul destinaţiilor preferate de Valentine's Day

10 februarie 2016, ora 14:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Paravion_Valentine's Day1.jpg
Ponderea românilor care petrec Ziua Îndrăgostiților în afara țării crește de la un an la altul, turiștii profitând de ofertele avantajoase pentru city break-uri în Paris, Roma sau Lisabona.

Numărul minivacanțelor de Valentine’s Day vândute de Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, a crescut în acest an cu 40% față de 2015, bugetul mediu pentru un weekend romantic în Europa pornind de la 230 euro de persoană.

Dacă în 2015 cuplurile au plătit, în medie, 300 euro, pentru o mini-vacanță romantică şi au optat pentru destinaţii precum Roma, Paris, Munchen și Praga, anul acesta lista de preferinţe, dar şi bugetul, s-au modificat.

Astfel, de această dată, destinaţiile preferate de Valentine’s Day sunt Roma, Paris, Lisabona şi Amsterdam, iar bugetele alocate sunt, în medie, de 250 euro de persoană pentru un weekend romantic.
Astfel, cei mai mulți turiști care au optat anul acesta pentru Amsterdam, în au plătit 257 de euro de persoană pentru bilet de avion și 3 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele. În ceea ce privește cele mai accesate pachete pentru capitala Portugaliei, acestea au costat, în medie,  340 de euro de persoană, prețul incluzând bilet de avion și 3 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele.

Doar Parisul s-a menținut în topul celor mai vândute destinații de Ziua Îndrăgostiților, pachetele la 280 de euro de persoană cu bilet avion și 3 nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 3 stele fiind cele mai căutate.


”Având în vedere faptul că, per ansamblu, vânzările de city-break-uri au crescut, de la începutul anului și până în prezent, cu peste 55%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și cele pentru vacanțele de Valentine’s Day au evoluat semnificativ. Ponderea city break-urilor de Valentine’s Day din totalul vânzărilor de până acum este de 11%. De asemenea, comparativ cu 2015, în acest an au fost vândute cu 40% mai multe city-break-uri de Ziua Îndrăgostiților”, declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.

Cei care au preferat Istanbulul ca destinație în weekend-ul 13-14 februarie au plătit 122 de euro de persoană pentru bilet avion și 2 nopți de cazare cu mic dejun, la un hotel de 3 stele, iar cele mai căutate city break-uri la Roma au fost în valoare de 230 de euro de persoană, pentru bilet de avion și 3 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele.

Chiar dacă, în medie, românii au alocat un buget de 230 de euro de persoană pentru city break-urile de Valentine’s Day, au fost și persoane care au optat pentru un sejur romantic prelungit. Cel mai scump pachet de Ziua Îndrăgostiților vândut de Paravion în acest an a costat 950 de euro de persoană și a inclus biletul de avion și 7 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 4 stele din Dubai.

Conform reprezentanților companiei, turiștii și-au rezervat din timp vacanțele de Valentine’s Day. Astfel, 8 ianuarie a fost ziua cu cele mai multe achiziții de pachete, respectiv 8% din totalul city break-urilor de Ziua Îndrăgostiților. 

În ceea ce privește modalitatea de plată, majoritatea românilor a preferat să achite integral city break-urile de Valentine’s Day, având în vedere faptul că sumele cheltuite pentru acest tip de vacanțe sunt relativ mici. Astfel, din totalul clienților care au achiziționat pachete de Ziua Îndrăgostiților, doar 30% au optat pentru plata în două rate, reprezentând avans și diferența de achitat cu 14 zile înainte de plecare, potrivit Managing Director-ului Paravion.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din TURISM
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Joi, 19 Aprilie 2018, 18:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter