- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai \”greu de gasit\” destinatii turistice din lume

01 Jun, 16:00 • Redactia DailyBusiness
Statul vest-african Mali, unde are loc Festival Desertului, insula Sahalin din Rusia sau insulele Cook din Pacificul de Sud sunt cateva dintre destinatiile cele mai "ascunse" din lume, potrivit unui top Forbes care a enumerat cele mai greu accesibile zone turistice.
Cele mai \greu de gasit\ destinatii turistice din lume

Festivalul Desertului din Mali, o tara din vestul Africii, este un festival al nomazilor tuaregi. In cadrul festivalului sunt prezentate cantece, dansuri, poezii, jocuri, sau lupte ritualice ale nomazilor. Cel mai bun mod de a ajunge aici este de a cumpara un pachet turistic de la organizatorii festivalului, pachet care costa circa 1.000 de dolari (peste 640 euro), fara biletul de avion, si care presupune drumul cu un vehicul off-road spre regiunea in care are loc festivalul, ruta ce poate fi insa parcursa si „la bordul” unui convoi de camile.

Festivalul este organizat in fiecare an in ianuarie, iar la el participa 6.000 de nomazi si circa 800 de turisti.

Insula Sahalin de pe coasta estica a Rusiei, unde erau inchisi detinutii rusi la inceputul secolului 20, atrage turistii prin posibilitatile de snowboard, biking si pescuit.

Pentru a ajunge in aceasta destinatie se poate lua feribotul ori avionul din Japonia, sau avionul din Moscova. Tariful unui bilet de avion pana in aceasta insula este de circa 3.000 de dolari (peste 1.900 euro), iar cazarea la hotel ajunge la 300 de dolari pe noapte (190 de euro).

O alta destinatie greu accesibila turistilor este muntele Kilimanjaro din Tanzania. Cei care vor sa urce pe vanful Kilimanjaro au nevoie de peste 5.000 de dolari (peste 3.200 euro) si un ghid licentiat care ii va conduce pe un drum de 8 zile. Cazarea este asigurata pentru aceasta suma la hoteluri de 5 stele.

Insulele Cook din Pacificul de Sud nu sunt ca destinatie in sine rar vizitate, insa foarte putini turisti ajung pana in insulele mai mici din arhipelag, cum este Mangaia, cea mai veche insula din Pacific, care este vizitata in medie de un singur turist pe luna.

Pentru a vizita cele doua insule nelocuite din arhipelag, Takutea si Manuae, turistii trebuie sa ia un vas de expeditii. Pachetele turistice pe insulele principale din arhipelag costa pana la 5.000 de dolari (peste 3.200 euro), iar tariful pentru tururile pe insulele mici este in jur de 2.800 de dolari (1.200 euro).

Printre destinatiile cautate, dar greu accesibile, se mai numara muntele Everest si polul Nord.