- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

De ce vinde Alin Burcea hotelul Stil din Bucuresti

23 Mar, 10:50 • elena.olteanu
Alin Burcea (foto), proprietarul agentiei de turism Paralela 45, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca vinde hotelul Stil din Capitala deoarece are nevoie de cash-flow pentru a sustine 3 dintre proiectele sale - agentia de turism, afacerea Chicco si un ansamblu rezidential, despre care nu a dorit sa dea mai multe detalii.
De ce vinde Alin Burcea hotelul Stil din Bucuresti

In prezent, Burcea se afla in discutii cu 2 romani si 4 straini pentru vanzarea hotelului. Pretul unitatii, care are o capacitate de 30 de camere si este afiliat brand-ului Best Western, se cifreaza la 3,8 milioane euro, insa Burcea este dispus sa negocieze.

„Primul scop pentru care vreau sa vand hotelul este acela de a asigura cash-flow pentru agentia de turism. Avem multi clienti corporate, care in momentele actuale tind sa-si prelungeasca termenul de plata, spre exemplu daca inainte plateau in 15 zile, acum vor prelungirea pana la 25”,a explicat Burcea.

De asemenea, un alt business pe care omul de afaceri intentioneaza sa-l sprijine este afacerea Chicco, ce se ocupa cu importul si distributia de articole pentru copii.

„Aici niciodata nu am avut marfa suficienta, asa ca un stoc de cateva sute de mii de euro in plus ar fi bun. Articolele pentru copii se vand foarte bine si in perioada de criza”, a mai spus Burcea.

Al treilea business este dezvoltarea unu proiect rezidential, despre care Burcea nu a dorit sa dea mai multe detalii.

„Mai am un business imobiliar pe care vreau sa-l finalizez. Avem un teren achizitionat si un proiect facut. Nu pot sa va spun mai multe, decat in momentul in care fac rost de cash, dupa ce vand hotelul. Nu este vorba de proiectul de la Snagov, pe care l-am sistat momentan”, a precizat Burcea.

Acesta a vandut apart-hotelul Residence, de pe litoral, apartament cu apartament, din care a mai pastrat 6 unitati locative la demisol.

„L-am vandut la inceputul anului trecut. Acum, cele 6 ramase le folosim pentru inchiriere in regim hotelier”, a afirmat Alin Burcea.

El este proprietarul agentiei de turism Paralela 45, care a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 52 milioane de euro in 2008 si estimeaza pentru acest an o scadere de circa 10%, pe fondul turbulentelor economice.