TURISM

MDRT modernizeaza Capitala cu 90 mil. lei. Vezi in ce vor fi investiti banii

08 februarie 2012, ora 15:24   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a semnat miercuri impreuna cu Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, si Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, trei contracte de finantare in valoare totala de 90 milioane de lei pentru reabilitarea Arcului de Triumf din Bucuresti si modernizarea urbanistica a zonei cuprinse intre Bd. Iuliu Maniu, Sos. Virtutii, Aleea Politehnicii si Aleea Cetatuia (din cartierul Militari).

Contractele sunt finantate prin Programul Operational Regional.

Prin proiectul "Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf" se vor efectua lucrari de renovare si amenajare in interiorul Arcului de Triumf. Proiectul urmareste atragerea unui numar de aproximativ 25.000 de turisti/vizitatori in primul an dupa deschiderea permanenta, iar prin implementarea lui se vor crea 12 locuri de munca permanente.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 37 de luni, este de 30 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 22,5 milioane de lei.In acelasi timp, modernizarea urbanistica a zonei cuprinse intre Bd. Iuliu Maniu, Sos. Virtutii, Aleea Politehnicii si Aleea Cetatuia (din cartierul Militari) va fi realizata prin doua proiecte.

Primul, "Modernizare urbanistica: strazi, trotuare, parcari in cartierul Militari, zona 1", urmareste, printre altele, dezvoltarea infrastructurii si suprastructurii stradale din zona - trotuare, alei, parcari si alte lucrari edilitare, cat si reabilitarea si/sau modernizarea carosabilului.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 luni, este de 31,8 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 23,2 milioane de lei.

Al doilea proiect, "Modernizare urbanistica: spatii verzi in cartierul Militari, zona 1"prevede realizarea unor lucrari de reabilitare si modernizare a unor alei pietonale si amenajarea unor spatii de zona verde. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 luni, este de 27,1 milioane de lei, din care nerambursabile vor fi 21,4 milioane de lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
gogu a spus:
08/02/2012 18:29
Alta supapa deschisa prin care se vor scurge bani catre baietii destepti care fac afaceri cu statul ,nu conteaza coloratura politica toti sunt o apa si un pamant ,adica mai pe romaneste toti fura la fel ,fara rusine iar noi stam ca PROSTI si inghitim minciunile lor.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 11:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter