- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Noi taxe turistice pentru cei care vor sa viziteze Roma

05 Jan, 17:01 • Redactia DailyBusiness
Turistii care vor sa viziteze Roma vor fi nevoiti sa achite noi taxe turistice de pana la 3 euro, ce vor fi percepute atat de hoteluri, cat si de muzeele sau obiectivele turistice din oras, potrivit presei internationale.
Noi taxe turistice pentru cei care vor sa viziteze Roma

Prin urmare, fiecare turist va plati in plus 3 euro pe noapte in cazul hotelurilor de 4 sau 5 stele, respectiv 2 euro pentru unitatile de cazare din categoriile inferioare.

In ceea ce priveste biletul de intrare la muzee, turistii vor plati 1 euro in plus.

Potrivit autoritatilor, copiii sub 10 ani sunt scutiti de noile taxe.

Primarul Romei, Gianni Alemanno a introdus aceste taxe ca urmare a masurilor de austeritate adoptate anul trecut de guvernul italian, prin care fondurile acordate oraselor din peninsula sunt reduse.

Noile taxe, implementate la 1 ianuarie, au generat numeroase controverse in randul hotelierilor care se tem ca aceasta masura va speria turistii si le va afecta implicit afacerile, conform sursei mentionate.

Taxele, valabile atat in cazul turistilor straini, cat si in cazul celor italieni care nu au resedinta in Roma, vor genera 200.000 de euro pe zi, potrivit estimarilor oficiale. Banii vor fi investiti in infrastructura orasului.

Capitala Italiei atrage anual 30 milioane de turisti, iar printre principalele atractii turistice se numara Colosseum-ul, Columna lui Traian si Bazilica Sf. Petru.