TURISM

Strainilor nu le pasa de greve. Turismul din Grecia creste cu 10%

29 octombrie 2011, ora 14:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
banner_greece_index.jpg
In ciuda repetatelor greve generale ce au paralizat Grecia in ultimele luni si protestelor violente din Atena, turismul elen a inregistrat, in primele opt luni ale acestui an, o crestere cu 10%, fata de perioada similara din 2010, fiind considerat unul dintre "domeniile fruntase ale economiei grecesti", reiese din datele publicate de Banca Nationala a Greciei, citate de Agerpres.
Astfel, in perioada ianuarie-septembrie, 10,33 milioane de turisti straini au decis sa viziteze obiectivele turistice elene, cu 911.536 mai multi decat anul trecut, rezultand astfel o crestere cu 9,67 %.

Sumele cheltuite de turistii care au ales sa-si petreaca vacanta pe teritoriul Greciei, in intervalul 1 ianuarie-31 august 2011 au fost de 7,71 miliarde euro, fata de numai 7,01 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, rezultand astfel o crestere cu 10 % a veniturilor din turism. Totodata, s-a constatat si o crestere de 9,9 la suta a numarului de turisti in perioada analizata.

Conform estimarilor efectuate de institutiile specializate, o crestere de 10 % a sectorului turistic elen va conduce la o crestere cu 1 % a Produsului Intern Brut (PIB) al Greciei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 11:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter