- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă meniul zilei la restaurantul de lângă Dunăre al lui Mircea Dinescu. Micul dejun incredibil cu care și-a primit un oaspete special

20 Apr, 09:01 • Adrian Popovici
Mircea Dinescu este proprietarul a două restaurante, unul în Capitală și unul pe malul Dunării. Preparatele sale atrag curioșii, iar unul dintre aceștia a prezentat cum a fost primit la mic dejun de către scriitor.
Cât costă meniul zilei la restaurantul de lângă Dunăre al lui Mircea Dinescu. Micul dejun incredibil cu care și-a primit un oaspete special

Mircea Dinescu și-a transformat pasiunea pentru gătit într-o afacere prosperă. Scriitorul este acum proprietarul a două restaurante: unul în centrul Bucureștiului și celălalt în pitoreasca comună Cetate, amplasată pe malul Dunării, în județul Dolj, notează Kanal D.

Cei curioși cum arată un mic dejun pregătit la restaurantul lui Mircea Dinescu trebuie să știe că acesta nu face din asta un secret, iar mai multe clipuri de pe TiTok arată preparatele cu care poetul își așteaptă oaspeții. În plus, după cei care îi trec pragul trebuie să știe că prețurile sunt accesibile.

Mircea Dinescu a dezvăluit că decizia de a deschide restaurantul a fost o formă de terapie personală. În plus, prețurile practicate la localul său din Cetate nu sunt piperate. Mai exact, meniul zilei ajunge la doar 25 de lei, iar această ofertă este valabilă de luni până vineri, între orele 10:30 și 16:00.

„În localitatea Cetate, vecină cu Bulgaria şi la doar cîţiva kilometri de graniţa sârbească, se spune că cocoşii cântă în trei limbi – sârbă, bulgară şi română. Aşa că ideea unui port cultural multinaţional s-a potrivit ca o mănuşă. Cuptoarele pentru ars ceramica sînt concurate de cuptoarele în care se frig berbecii de la ferma poetului căzut în doaga agriculturii, iar tiradele aprinse ale autorilor străini invitaţi la colocvii sînt stinse cu vinuri nobile din producţia proprie.

Păstrînd proporţiile, după negustorul de sclavi Rimbaud, negustorul de vin Dinescu pare un dulce copil. Aşa că nu vă sfiiţi şi călcaţi-i pragul casei”, declara Mircea Dinescu.

Mircea Dinescu gătind
Mircea Dinescu gătind

Te-ar putea interesa și: Rică Răducanu rupe gura târgului cu restaurantul său! Cu cât vinde fostul portar de la Rapid o porție de mici

Cum arată un mic dejun în restaurantul lui Mircea Dinescu?

Banto Dos Santos, brazilianul stabilit în România, a făcut o vizită la Cetate pentru a se bucura de preparatele gătite de Mircea Dinescu și le-a arătat urmăritorilor săi de pe TikTok cum a fost primit de scriitor. Acestea a fost încântat de mâncarea primită, ci și de peisajul din jurul restaurantului.

„Dragilor, cam așa arată micul dejun la Cetate. Vai de viața mea. Bestial”, a spus Banto Dos Santos.

Mircea Dinescu și-a întâmpinat oaspetele cu o omletă generoasă, preparată din ouăle proaspete adunate de la găinile sale. În plus, a adăugat roșii și brânză pentru a îmbogăți gustul preparatului. Pe lângă omletă, poetul și-a răsfățat oaspetele cu o bucată de jambon fiert în vin cu mirodenii.

„Eu sunt treaz de la ora 06:00. M-am plimbat prin toată Cetatea. Cum spunea bunicul: „adevărata bogăție este la țară”, spune scriitorul.

 „Așa este să știi. Micul dejun pregătit de domnul Mircea Dinescu la Cetate. Superbă locația în care am fost primiți cu ospitalitatea specifică românului.”, a adăugat Banto Dos Santos.

Citește și: Prețul exagerat cerut în restaurant pentru o porție de sarmale cu mămăliguță. Cu banii aia gătești 25 de porții acasă