- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce salariu i s-a oferit unei tinere care a aplicat pentru a spăla toalete la un supermarket: „Pentru 14 ore pe zi?”

21 Apr, 13:18 • Adrian Popovici
O tânără a fost profund surprinsă când a aflat cât de mic este salariul pe care îl primește o persoană care se ocupă de curățenia toaletelor în diverse locații din Italia, inclusiv în restaurante și supermarketuri. Ea a decis să se angajeze și a descoperit că, printre sarcinile ei, se număra și curățarea grupurilor sanitare. Inițial, tânăra aplicase pentru postul de ospătar la un restaurant din Roma.
Ce salariu i s-a oferit unei tinere care a aplicat pentru a spăla toalete la un supermarket: „Pentru 14 ore pe zi?”

Salariul pentru munca în Italia poate fi o surpriză pentru cei care se angajează în domenii precum curățenia, chiar și în locuri unde interacțiunea cu clienții este esențială. Pentru o tânără de 24 de ani, dorința inițială de a fi ospătar într-un restaurant din Roma a fost umbrită de descoperirea realităților dure ale muncii de curățenie, cu un salariu care abia acoperea necesitățile de bază.

 

Această tânără, împreună cu mulți alții care intră pe piața muncii italiană, se confruntă cu condiții de muncă dure și salarii minime pentru munca grea pe care o depun. În timp ce în alte țări, munca în restaurante sau supermarketuri poate fi văzută ca o oportunitate de a câștiga un venit decent, realitatea în Italia este uneori dezamăgitoare.

Te-ar putea interesa și: Locul de muncă plătit cu 4.000 de euro pe lună! Se oferă cazare gratuită, pe lângă salariul colosal

Ce salariu i s-a oferit unei tinere care a aplicat pentru a spăla toalete la un supermarket: „Pentru 14 ore pe zi?”. Foto: Pexels
Ce salariu i s-a oferit unei tinere care a aplicat pentru a spăla toalete la un supermarket: „Pentru 14 ore pe zi?”. Foto: Pexels

Ce salariu i s-a oferit tinerei?

„50 de euro pentru 14 ore de muncă pe zi doar pentru curățarea toaletelor?”, a întrebat uimită tânăra de 24 de ani.

Cu un salariu de aproximativ 50 de euro pentru 14 ore de muncă pe zi, tânăra se întreabă dacă această sumă este într-adevăr justă pentru efortul și timpul investit în curățarea grupurilor sanitare. Cu toate acestea, aceasta este realitatea pentru mulți lucrători din domeniul serviciilor, care se luptă să supraviețuiască cu venituri insuficiente și condiții de muncă dificile.

Într-o altă situație similară, o altă tânără a fost pusă în fața unei oferte de angajare la un supermarket, cu un salariu lunar între 500 și 900 de euro. Cu toate acestea, după ce i s-au expus condițiile de muncă și programul, tânăra a considerat oferta drept „o bătaie de joc” și a refuzat categoric. Este evident că mulți tineri în Italia sunt conștienți de valoarea muncii lor și nu sunt dispuși să accepte salarii sau condiții de muncă care nu reflectă eforturile lor și necesitățile lor.

Ea a considerat că salariul oferit era pur și simplu nedemn, așa că a decis să nu accepte oferta. Anunțul de angajare specifica un salariu lunar cuprins între 500 și 900 de euro. Cu toate acestea, după ce angajatorul a contactat-o și i-a detaliat condițiile de muncă și programul, tânăra a decis ferm să nu continue cu procesul de angajare.

Citește și: Ce salariu are o femeie de serviciu în străinătate versus România. Unde se plătește mai bine

Tags: