- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cine e românca cu o afacere originală în Italia. Ideea inediată care i-a adus succesul. „Animalele oferă uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii”

05 May, 16:59 • Cornel Ghimeșan
Mihaela Dinica, o româncă de 36 de ani, a dat lovitura în afaceri în Italia. Femeia s-a mutat în Monteriggioni, o comună din provincia Siena, unde locuiește și se ocupă de afacerea sa cu găini.
Cine e românca cu o afacere originală în Italia. Ideea inediată care i-a adus succesul. Animalele oferă uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii

Cine e românca cu o afacere originală în Italia. Mihaela Dinica a investit în propria ei fermă și într-o afacere agroturistică. Avea deja experiență în fabrică, iar atunci când s-a mutat în Italia și-a pus pe picioare propriul business.

Munca ei a fost și răsplătită cu un premiu semnificativ, în 2022. Mihaela Dinica le-a transmis celor care se gândesc să-și dea demisia de la locul de muncă pentru a porni o afacere: „Găsește-ți curajul și ține-te tare”.

După pandemia Covid, după ce s-au ridicat restricțiile, Mihaela a început să se gândească tot mai serios la posibilitatea de a-și face o afacere. Și-a cumărat animale și echipamente pentru fermă și și-a clădit, pas cu pas, businessul. Familia i-a fost alături în permanență și a susținut-o la fiecare pas.

Cel mai mare obstacol în gestionarea afacerii au fost problemele financiare. Ajutoarele din partea statului au fost acordate doar marilor companii, în timp ce micii antreprenori au fost nevoiți să se descurce singuri, a explicat românca, potrivit Click.

Citește și Cum va afecta inteligența artificială locurile de muncă. Noul studiu care arată că 40% dintre români folosesc AI-ul săptămânal

„Ajutoarele vin doar pentru marile companii”, a spus ea. „Cele mici trebuie să-și suflece mânecile și să facă totul singure. Este un adevăr trist pentru mulți”.

Cine e românca cu o afacere originală de succes în Italia

Mihaela s-a născut în România, dar s-a stabilit în Italia cu 20 de ani în urmă. Lucrează de la 18 ani, iar azi ferma ei se întinde pe o suprafață de zece hectare și găzduiește peste 300 de animale, inclusiv găini, un cal, doi măgari, rațe, prepelițe și păuni.

Românca crește găini din rasa Araucana, originară din Chile, care produc ouă de culoare albastră. A găsit rasa pe internet și a mers să cumpere aceste exemplare personal. E singura crescătoare din regiunea ei, iar ouăle sunt foarte apreciate pentru gustul lor și cumpărate de toată lumea.

Mihaela a primit premiul Oscarul Verde 2022 pentru afacerea ei. „Sunt convinsă că în următorii ani oamenii se vor întoarce la munca pământului ca pe vremuri. Iar numărul celor care vor face această alegere va crește și mai mult”, a spus ea.

Citește și Cât costă panourile fotovoltaice în 2024. Preţurile pot varia între 500.000 şi 800.000 de euro pentru 1 MW

În viitor, românca ar vrea să colaboreze și cu alți fermieri pentru a extinde numărul de animale. În plus, vrea să dezvolte o fermă educațională în care să implice școlile și instituțiile din regiune.

„Animalele oferă uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii”, a declarat ea.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult