- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Incredibil! Băutura preferată a românilor a început să fie produsă în aer. Țara în care tehnologia este la nivel înalt

03 Sep, 10:23 • Constantin Cristina
Țara în care această băutură a început să se producă din aer. Produsul a fost destul de amar prima dată.
Incredibil! Băutura preferată a românilor a început să fie produsă în aer. Țara în care tehnologia este la nivel înalt

Băutura preferată a românilor a început să fie produsă în aer. Este vorba de berea produsă în Cehia. Tehnologia a fost testată de fabrica de bere Radegast, a informat Rador.

Citește și: Cât a ajuns să coste o sticlă de șampanie! Un client a băut-o, însă a refuzat să o plătească după ce a aflat că trebuie să dea peste 10.000 de euro

Incredibil! Băutura preferată a românilor a început să fie produsă în aer. Țara în care tehnologia este la nivel înalt

Prima dată berea a început să se producă bere folosind apa extrasă din aer, iar gustul a fost unul destul de amar. În medie, pentru a face un litru de bere, fabricile folosesc 4,5 litri de apă.

băutura
băutura

De asemenea, în Cehia se încearcă reducerea acestei cifre și, cu ajutorul unor diverse tehnologii, au reușit, iar acum cifra medie pentru țară a ajuns la 3,5 litri de apă. Berea extrasă din aer a fost inventată de către specialiștii Radegast, care au reușit să producă un lot, cu ajutorul unei instalații speciale. Așadar, ei au reușit să extragă între 50 și 70 de litri de apă pe zi, producându-se la final un total de 200 de litri de bere la berărie.

Producătorii susțin că berea a fost destul de amară la început. Însă, Europulse a anunțat că Cehia depune eforturi pentru a face fabricarea berii mult mai ecologică. Mărcile de bere care nu se mai vând în sticle de plastic sunt „Velkopopovicky Kozel” și „Gambrinus”.

Băutura tradițional românească pentru care nemții au ajuns să stea la coadă ca să-l cumpere

Multe produse românești au devenit vedete în străinătate. Ei bine, această băutură a ajuns să fie de nelipsit pe la mai toate târgurile tradiționale din Europa. Așadar, băutura care a făcut furori este pălinca Trămuța. Este apreciată în special de către cetățenii germani. Florian Chișe, în calitate de unic reprezentant al Bihorului în cadrul Târgului Verde de la Berlin, a prezentat această băutură, a cărei rețetă are nu mai puțin de 100 de ani, ea fiind transmisă din generație în generație.

În ultimii trei ani, bihoreanul a fost prezent la marele eveniment și este mereu mândru când nemții stau la rând să dea pe gât o înghițitură din pălinca lui.

Alte articole: Nu o să îți vină să crezi că este real! Unde este locul din lume unde o casă se vinde doar cu un dolar

Tags: