- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Locul în care timpul pare că se dilată. Oamenii de știință vin cu explicația

15 May, 14:12 • Andrei Alina
Pentru unele persoane timpul pare că încetinește. Oamenii de știință au încercat să găsească o explicație pentru această percepție.
Locul în care timpul pare că se dilată. Oamenii de știință vin cu explicația

Știința a confirmat că persoanele care merg la sala de sport, mai exact pe o bicicletă eliptică, percep altfel timpul. În cadrul unui studiu realizat pe 33 de participanți, subiecții au pedalat la o bicicletă staționară și, la anumite intervale de timp, au fost puși să estimeze timpul. Rezultatele studiului au arătat că participanții au estimat un timp cu aproximativ 8-9% mai rapid decât cel real. Cu alte cuvinte, ceasul a părut să se miște mai încet pentru ei, potrivit Gandul.

Citește și: De la pasiune la afacere de succes! Ea este Alisa, tânăra antrenoare de fitness dedicată 24/24 persoanelor aflate în lupta cu kilogramele în plus. „Sportul e pentru mine luminița de la capătul tunelului”

Explicația a fost că în timpul exercițiilor fizice corpul uman trece printr-o multitudine de schimbări fizice, scrie Popular Mechanics.

Studiul apare în revista Brain and Behavior. Cei patru cercetători – atât din Olanda, cât și din Anglia – se concentrează pe psihologia sportului în discuția lor.

„Trebuie depusă mai multă muncă pentru a dezvălui în continuare rolul stimulilor externi, intensitatea exercițiului și durata asupra percepției timpului în timpul exercițiului”, conchid cercetătorii.

Citește și: România este campioană la risipă alimentară. În cât timp se aruncă 6.000 de tone de alimente

„Toți acești factori afectează sincronizarea, ritmul și finalizarea cu succes a rezultatelor optime ale activităților fizice.”, mai susțin cercetătorii.