- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Salariul din HoReCa ajunge chiar și la 1.000 de euro. Cum s-a schimbat sectorul după pandemie. Deficitul cu care se confruntă industria

18 Feb, 13:26 • Polojan Tudor
Media unui salariu în sectorul HoReCa pentru un reprezentant în vânzări este cuprinsă între 650 și 1.000 de euro. Datele platformei de recrutare online, BestJobs, arată o schimbare în domeniu ca urmare a pandemiei de COVID-19.
Salariul din HoReCa ajunge chiar și la 1.000 de euro. Cum s-a schimbat sectorul după pandemie. Deficitul cu care se confruntă industria

Poate cel mai afectat sector, din cauza pandemiei de SARS-CoV2, a fost cel HoReCa. O industrie în care lucrează milioane de oameni pentru miliarde de oameni a trebuit să se descurce într-un mediu în care oamenii nu aveau voie să iasă din case, scrie Ziarul Financiar.

Anul 2022 a fost unul de redresare post-pandemic pentru întreg sectorul, care se confruntă cu un deficit al forței de muncă mai mare decât înaintea lockdown-ului. Chiar și așa, un reprezentant în vânzări este remunerat chiar și cu 1.000 de euro dacă este total pregătit și deține abilitățile necesare postului.

Un reprezentant vânzări are nevoie atât de cunoștințe în domeniul vânzărilor, cât și de cunoștințe în domeniul HoReCa. Astfel că rolul acestuia devine unul multidisciplinar.

Mai citește și: Atenție cu margarina pe raft. Observatorul Laptelui, o nouă instituție din țară, reorganizează marfa din magazine. Se va lăsa cu amenzi

Salariile cresc în domeniul HoReCa / sursa foto: forbes.ro
Salariile cresc în domeniul HoReCa / sursa foto: forbes.ro

Abilitățile necesare în sectorul HoReCa

Candidatul ideal pentru funcția de reprezentant vânzări trebuie să aibă cel puțin studii medii, experiență în vânzări HoReCa în ultimii 3 ani, cunoscător bun al pieței și rezistent la lucru în mediul stresant, intens.

În momentul actual, candidații care îndeplinesc condițiile de mai sus sunt la mare căutare. Pe platforma BestJobs sunt disponibile sute de oferte pentru postul de reprezentant în vânzări în domeniul HoReCa.

Cele mai multe poziții deschise se găsesc în orașele București, Ilfov, Ploiești, Cluj, Iași și Timișoara. Oferta salarială diferă de la oraș la oraș, și poate ajunge la 1.000 de euro net.

Mihaela Dobre, sales manager în cadrul platformei BestJobs, spune că acest post are și beneficii extrasalariale. Printre acestea se enumeră tichetele de masă, comisioanele din vânzări, telefon și mașină de serviciu sau training de vânzări și negociere.

Sunt disponibile, la momentul actual, peste 1400 de posturi de agent în vânzări HoReCa pe platforma BestJobs. Totalul anunțurilor de pe platformă se ridică la peste 40.000 de oferte de angajare în diferite domenii.

Te-ar mai putea interesa și: Mașini electrice și hibrid, cu kilometrajul dat înapoi. La ce mărci trebuie să fiți atenți dacă cumpărați un autoturism second-hand

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult