- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Serialul „Wednesday” filmat în România a bătut recordul pentru cel mai bun debut din istoria Netflix

01 Dec, 14:20 • Cornel Ghimeșan
Serialul „Wednesday” inspirat după „Familia Addams” și regizat de Tim Burton a fost filmat în mare parte în România. Acesta a bătut recordul pentru cel mai bun debut al unui serial din istoria platformei Netflix.
Serialul „Wednesday” filmat în România a bătut recordul pentru cel mai bun debut din istoria Netflix

„Wednesday”, serialul inspirat din povestea „Familiei Addams” a fost lansat pe 23 noiembrie, a realizat cel mai bun debut pentru un serial în limba engleză din istoria platformei Netflix. Potrivit The Hollywood Reporter, această serie cu opt episoade a înregistrat 341,2 de milioane de ore de vizionare în toată lumea de-a lungul primei săptămâni de difuzare. Astfel, a doborât recordul de 335 de ore deținut de sezonul 4 al serialului „Stranger Things”, arată news.ro.

Alte articole: Mai mulți beneficiari de ajutor social în România. ANPIS anunță o creștere de peste 2.500 de persoane

„Wednesday” a fost filmat în România

Producția „Wednesday”, regizată de Tim Burton, care tocmai a intrat pe Netflix, a fost făcută în România. Castelul Cantacuzino este chiar internatul Nevermore (locul principal al acțiunii), iar în multe cadre sunt imagini de la Universitatea Politehnică, de la Grădina Botanică sau de la Casa Monteoru, arată Pagina de Media.

Serialul „Wednesday” filmat în România a bătut recordul pentru cel mai bun debut din istoria Netflix
Serialul „Wednesday” filmat în România a bătut recordul pentru cel mai bun debut din istoria Netflix

Imaginile în care Wednesday Addams îi pedepsește pe hărțuitorii fratelui ei aruncându-le piranha în apă sunt filmate la bazinul de înot Dinamo. Cadrele exterioare, filmate în România sunt, în serial, Vermontul. Mai apar imagini de la Gara Regală din Sinaia, dar și de la conacul Olga Greceanu, de lângă București.

„A fost grozav să venim aici, în România, pentru că totul s-a potrivit în mod ciudat în universul Familiei Addams. Încercarea de a face România să semene cu Vermontul a fost o provocare interesantă, dar am reușit să găsim multe noi locații. Iar în studio, am avut spațiul necesar pentru a crea platouri, așa că a fost minunat că am putut face acest lucru. Am avut spațiu suficient ca să construim exterioare, respectiv să construim orașul Jericho. Este ca și cum decorurile ar prinde viață, iar asta susține întreaga atmosferă a serialului”, spune Tim Burton regizorul Wednesday.

Tim Burton are în portofoliu producții precum Beetlejuice, Batman (cu Michael Keaton), Edward Mâini-de-Foarfecă, Batman Returns, The nighmare before Christmas, Mars Attacks, Planeta maimuțelor, Charlie și fabrica de ciocolată, Dumbo și multe altele.

Cele opt epsioade ale serialului sunt disponibile pe Netflix. Rolul principal în serial e jucat de Jenna Ortega, iar producția mai aduce nume cunoscute, precum Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams), Luiz Guzman (Gomez Addams) și Christina Ricci (Marilyn Thornhill). Mâna din serial – „Thing” este a unui român, Victor Dorobanțu.

Citește și: Topul celor mai căutate lucruri pe internet de românii din diaspora. Ce curiozități au aceștia

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult