- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vă mai amintiți de 1-Q Sapro? Artistul s-a reprofilat și s-a apucat de pictură: „Am exponate din mozaic, din sticlă de murano”

23 May, 12:58 • Toma Anca
Vă mai amintiți de 1-Q Sapro? Cunoscut ca muzician, Cezar Cristea este, de ceva vreme, și pictor. Zilele trecute, a fost prezent la Romaero București, la MoBU - Kilometrul 0 al artei, unde și-a expus operele de artă.
Vă mai amintiți de 1-Q Sapro? Artistul s-a reprofilat și s-a apucat de pictură: Am exponate din mozaic, din sticlă de murano

Vă mai amintiți de 1-Q Sapro? Artistul a continuat să compună imnuri pentru proteste și manifestarii publice, apoi și-a descoperit vocația de actor și s-a alăturat lui Toni Grecu, alături de care a apărut în mai multe sitcomuri (”Spitalul de Demență”-Pro TV, ”Distractis”-Antena 1).  Sătul să scoată pe piață proteste muzicale fără ecou (România trezește-te”, ”Lasă-te de furat”, ”Antirechini”), 1-Q Sapro a lăsat muzica și s-a apucat serios de teatru, însă și de pictură.

Citește și: Câți bani ar trebui să dai pe o noapte de cazare în complexul deținut de Dan Bittman. Artistul a făcut renovări și a mărit prețurile

Vă mai amintiți de 1-Q Sapro?

Recent, și-a expus picturile la MoBU, cel mai mare târg de artă contemporană din Europa de Est. 1-Q Sapro a vorbit despre noua lui pasiune, pe care și-a descoperit-o în urmă cu trei ani.

1-Q Sapro pictează, și da, am făcut și la Marijuana o expoziție personală unde am  avut destul de multe proiecte, peste 50. Urmează un alt vernisaj care se desfășoară la Romanian Art Movement pe Regina Elisabeta 37.

Am exponate din mozaic, din sticlă de murano, care îmi iau o lună de zile să le fac. Îmi place să pictez în ulei. Mie îmi zboară multe idei prin cap și îmi aleg din ele. Le fac de 3 ani. Nu știu dacă a existat prima pasiune, a doua.

Eu nu am încetat să cânt, doar că m-am concentrat mai tare la pictură, vreau să intru în studioul de înregistrări să trag un material nou, dar pictură voi continua. Am jucat și în piese de teatru, am făcut televiziune și am făcut mereu muzică. Și îmi arde buza să fac din nou muzică”, a povestit 1-Q Sapro în cadrul evenimentului, potrivit Click.ro.

MoBU este cel mai mare târg de artă contemporană din Europa de Est, și-a deschis porțile pe 19 mai pentru 10 zile pline de artă în toate formele ei actuale, conferințe, experiențe vizuale, augmentate și interactive, în compania artiștilor, a galeriștilor, a presei și a zeci de celebrități din lumea culturală, media și digitală din România.

1-Q Sapro a jucat într-un serial de la PRO TV

Cezar Cristea, 1Q Sapro, a cochetat și cu actoria în serialul ‘Spitalul de Demență’, difuzat de Pro Tv dar și în colaborările sale cu fostul grup umoristic Distractis. A jucat în piesa’ Poveste de cartier’, ‘Transit’, ‘Două liniuțe’ și, mai nou, ‘Cum m-am lăsat de gândit’, după cartea lui Hannes Stein, piesă pună în scenă de regizorul Bogdan Muntean.

De asemenea clipul piesei ‘Lasă-te de furat’, a avut parte de un clip la filmarea căruia au luat parte mai multe vedete ce se asociază cu mesajul melodiei, : Alexandra Velniciuc, Andrei Duban, Aurelian Temișan, Bogdan’Bodo’ Marin (Proconsul), Claudiu Maier , Gabriel Cotabiță, Horia Moculescu, Leo Iorga, Liviu Mihaiu , Gabriel ‘Cove’ Coveșanu, Monica Davidescu, Tudor Turcu, George Andreescu-Gojira, Grațiela Duban, Mioara Velicu , Mihai Pleșu ,Victor Vurtejanu, Alexandru Conovaru și Alex Cautis.