- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Valea cu Povești, bijuteria ascunsă de la Bran. Locul în care adulții își retrăiesc poveștile copilăriei

07 May, 20:27 • Adrian Popovici
Cei care ajun la Bran au ocazia să se bucure de o incursiune în trecut la Valea cu Povești, un loc unde poveștile copilăriei prind viață.
Valea cu Povești, bijuteria ascunsă de la Bran. Locul în care adulții își retrăiesc poveștile copilăriei

Deși Castelul este atracția principală din comuna cu același nume, mai ales în perioada de Haloween, cei care vor să descopere atracțiile ascunse din România trebuie să știe în această localitate îi mai așteaptă un obiectiv turistic extrem de interesant: Valea cu Povești, un loc ideal pentru cei nostalgici după perioada copilăriei, notează Kanal D.

Valea cu povești este un loc magic unde adulții pot regăsi farmecul copilăriei, iar cei mici pot trăi aventurile din basme într-o atmosferă specială. Aici, viața se întoarce în timp, iar bucuriile sunt la ele acasă. Prin povești celebre aduse la viață, acest loc devine o destinație ideală pentru familiile care își doresc să se bucure împreună de magia și imaginația copilăriei.

Românii care doresc să se bucure de magia locului unde poveștile copilăriei prind viață sunt invitați să-l viziteze de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00. La intrare în Valea cu Povești, trebuie să plătiți un bilet, prețul este de 50 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii.

Valea cu Povești. Foto: Facebook
Valea cu Povești. Foto: Facebook

Cu ce atracții își așteaptă Valea cu Povești vizitatorii?

La intrarea în Valea cu Povești, o surpriză magică îi întâmpină pe vizitatori: Copacul Vorbitor, puntea dintre lumea obișnuită și lumea fermecată care se deschide în fața lor odată ce trec de el. Primul loc de vis pe care îl descoperă turiștii este căsuța Celor 7 Pitici, iar la poartă îi întâmpină chiar Albă ca Zăpada, nerăbdătoare să primească oaspeți în universul ei fascinant.

Căsuța celor 7 Pitici nu este singura din Valea cu Povești, alături de aceasta, adulții și cei mici pot vizita casa lui Moș Crăciun, Palatul Prințesei din Frozen, casa Vrăjitoarei, Castelul Balaurului, Castelul lui Făt-Frumos sau Zona Arctică. Oamenii ce își doresc să viziteze Valea cu povești se află alături de Castelul Bran, ascuns într-o vale ce îl ascunde de privirele curioșilor

Deși atrage mii de vizitatori anual, popularitatea pe care o are Valea cu Povești pășește în fața celei a castelului Bran și a contelui Dracula. Acesta, așa cum a fost imaginat de Bram Stoker în celebrul său roman, este un personaj fictiv, inspirat dintr-o amestecătură de mituri și imaginație. El este prezentat ca un vampir care a trăit de-a lungul secolelor, un nobil transilvănean care se autointitula descendent al hunului Attila.

Citește și: Transfăgărășanul, Castelul Bran și satul Viscri, printre atracțiile turistice românești cele mai postate pe Instagram

Tags: