- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Început de săptămână dificil la BVB. Bursa de Valori București a închis în scădere ședința de azi

24 Oct, 21:00 • Bumbeneci Diana
Bursa de Valori de la București(BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor ședința care a avut loc astăzi. Valoarea tranzacțiilor s-a situat la 22,6 milioane de lei (4,6 milioane de euro).
Început de săptămână dificil la BVB. Bursa de Valori București a închis în scădere ședința de azi

După mai multe zile cu ședințe închise în creștere, Bursa de Valori de la București a închis astăzi în scădere majoritatea indicilor din ședința organizată în prima zi a săptămânii. Mai mult, valoarea tranzacţiilor s-a situat la 22,6 milioane de lei (4,6 milioane de euro), anunță Agerpres.

BVB a închis în scădere prima ședință a săptămânii

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,44%, până la 10.827,84 puncte. De partea cealaltă, BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la Bursă, a consemnat un declin de 0,41%.

În același timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat pe minus cu 0,40%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a urcat cu 0,51%.

Mai poți citi: Ministerul Finanțelor a împrumutat luni 428,5 milioane de lei de la bănci. Dobânda stabilită este de 9,68% pe an

Conform raportărilor BVB de astăzi, se pare că indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a încheiat ședința în scădere cu 0,2%. Mai mult, BET-NG, care măsoară evoluția celor zece companii energetice și de utilități, a consemnat o scădere cu 1,36%.

Început de săptămână dificil la BVB. Bursa de Valori București a închis în scădere ședința de azi
Început de săptămână dificil la BVB. Bursa de Valori București a închis în scădere ședința de azi

Conform BVB, indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piața AeRO, s-a apreciat cu 0,39%. Raportările din prima ședință a săptămânii, pe Piața Reglementată, cele mai tranzacționate au fost acțiunile Romgaz, cu 2,8 milioane de lei, titlurile Banca Transilvania. Se pare că acestea au generat astăzi o serie de schimburi în sumă totală de 2,2 milioane de lei, și cele ale Fondului Proprietatea – 2,1 milioane de lei.

Cele mai bune evoluții au fost înregistrate de acțiunile Societății de Construcții Napoca (+14%), Șantierului Naval Orșova (+9,21%) și Turism, Felix (+6,06%).

De partea cealaltă, conform raportului oferit de BNR, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acțiunile UCM Reșița (-14,81%), Socep (-7,95%) și Romgaz (-3,39%).

Citește și: A doua cerere de plată din PNRR, în valoare de 3.2 miliarde de euro, va fi transmisă Comisiei Europene. Ciucă „Este o ședință extraordinară pentru că, practic, avem motive să ne bucurăm”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult