- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea scăderii impozitului pe muncă: „Este primul lucru pe care îl avem în vedere. Nu se poate de la 1 ianuarie”

22 Nov, 18:30 • Alexe Raluca
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România are cea mai mare impozitare pe muncă şi cea mai mică pe capital. El a explicat că trebuie găsit un echilibru în acest sens, în caz contrar urmând să apară crize sociale.
Marcel Ciolacu, despre posibilitatea scăderii impozitului pe muncă: „Este primul lucru pe care îl avem în vedere. Nu se poate de la 1 ianuarie”

Marcel Ciolacu a declarat că România are cea mai mare impozitare pe muncă şi cea mai mică pe capital şi a explicat că trebuie găsit un echilibru, în caz contrar urmând să apară crize sociale.

Citește și: Proprietarii de apartamente vor avea reducere 50% la impozitul pe locuință în acest oraș din România. Se va întâmpla în 2024

Marcel Ciolacu, despre micșorarea impozitului pe muncă

Premierul a afirmat că trebuie făcute schimbări în acest sens, însă acest lucru nu se poate de la începutul anului viitor, fiind nevoie de mai multe reglementări specifice.

„Nu se poate de la 1 ianuarie şi am anunţat acest lucru. Am zis că este primul lucru pe care îl are în vedere, după ce vedem execuţiile până la sfârşitul anului şi execuţia, în primul rând, pe primul trimestru al anului 2024.  Avem în vedere în coaliţie şi am discutat acest lucru în coaliţie, că impozitarea muncii este cea mai mare,  este, în oglindă cu impozitarea capitalului.

Ca să înţelegem, peste tot în lume se impozitează capitalul. Noi avem cea mai mare impozitare pe muncă şi cea mai mică pe capital.  Şi trebuie găsit echilibru, pentru că dacă nu găsim echilibru, vom crea crize sociale.  Aşa se ajunge la crizele sociale.  Acumularea de o parte a marilor averi şi sărăcirea în partea cealaltă şi discuţia interminabilă de ce mărim pensiile. Pentru că sunt cele mai mici, pentru că acei oameni nu mai pot trăi cu o pensie de 1.500 de lei. Şi acei oameni sunt bunicii şi părinţii noştri. Sunt cei care au construit această ţară”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Prim-ministrul a vorbit și despre taxele și impozitele din 2024. Marcel Ciolacu a spus că nu se va majora nicio taxă și nici impozitele de anul viitor.

„Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri.

Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu dorește să ia măsuri pentru cei cu salariul minim pe economie! Nu vor mai fi impuse impozite!