- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

ANCPI contrazice criza economică. 33.274 de imobile, vândute în ianuarie în întreaga ţară

07 Feb, 15:10 • Bumbeneci Diana
În plină criză economică, românii continuă să cumpere imobile. ANCPI anunță un bilanț record pentru luna ianuarie.
ANCPI contrazice criza economică. 33.274 de imobile, vândute în ianuarie în întreaga ţară

În prima lună a acestui an au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 33.274 de imobile. Cifrele arată că este vorba despre o scădere cu 6.590 mai puţine faţă de luna decembrie, însă destul de multe atunci când vine vorba despre criza din România. Anunțul a fost făcut de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), conform Agerpres.

Destul de multe imobile vândute în luna decembrie

Criza financiară din România nu se resimte la fel de mult atunci când vine vorba despre achiziția de imobile. În ciuda prețurilor deosebit de ridicate, românii continuă să cumpere masiv atât în Capitală, cât și în alte orașe din țară. Desigur, în topul preferințelor se află apartamentele, însă și casele sunt la mare căutare pe piața imobiliară.

Ai mai putea citi și: Vești bune pentru românii care vor să călătorească în Turcia. Wizz Air anunță o premieră în România

Conform unui comunicat transmis sursei citate, numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna ianuarie este cu 6.236 mai mic faţă de perioada similară a anului 2022.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în ianuarie 2023, în Bucureşti – 6.945, Braşov – 1.928 şi Ilfov – 1.458.

Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Teleorman – 174, Covasna – 180 şi Olt – 184„, este prevăzut în comunicat.

De asemenea, judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în prima lună a anului 2023 sunt Dolj – 554, Buzău – 435 şi Brăila – 396. În cazul terenurilor agricole, numărul continuă să fie în ascensiune și în 2023, motiv pentru care prețurile sunt și ele în urcare.

Citește și: Ciucă, viitorul președinte al României? Un liberal aruncă bomba pe scena politică

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult