- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Revin țigarile Carpați și Snagov pe piață! Vor fi cele mai ieftine țigări romanesti, produse însă în Germania!

26 Sep, 11:15 • Gabriela Andreescu
Nostalgicii celebrelor mărci Carpați și Snagov se vor putea delecta din nou cu aromele preferate. De data asta, de calitate germană
Revin țigarile Carpați și Snagov pe piață! Vor fi cele mai ieftine țigări romanesti, produse însă în Germania!

Binecunoscutele țigări Carpați și Snagov sunt de curând distribuite de România sub o nouă înfățișare, iar noutatea este că au și filtru, față de țigările cu care au fost obișnuite generațiile dinainte de Revoluție.

Carpați și Snagov, mărcile care au făcut istorie în perioada comunistă, se întorc pe piața românească.

Conform informațiilor de pe pachete, țigările ar fi produse în Germania. Producătorul german a decis să îmbunătățească linia deja existentă, oferind variante Red și Blue pentru țigările Carpați și Blue și Silver pentru țigările Snagov, iar prețul este unul care va spulbera toți competitorii de pe piața de profil: 18 lei pachetul.

Te poate interesa și: Prețurile fertilizatorilor explodează! Fermierii trec forțat la culturile BIO din lipsa banilor

Faimoasele mărci Carpați și Snagov au beneficiat de o promovare de top, din partea unui oficial roman. Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în cadrul Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, a distribuit imaginile cu cele două pachete de țigări pe pagina sa de Facebook.

Deși sunt fabricate în Germania, pachetele de Carpați și Snagov sunt distribuite în România de către SC Tutunul România SA. , companie cu sediul social în sector 1, București, conform portalului listafirme.ro

Pe de altă parte, lista cu prețurile pachetelor de Carpați și Snagov a fost trimisă către Ministerul de Finanțe, potrivit unui material publicitar publicat in media, de o altă companie, Retail Plus Service SRL, cu sediul social în sectorul 2, București.

Citește și: Conferințele politicienilor, pe banii statului? Sorin Grindeanu: „Doar biletul meu de avion costa 10.000 de euro”

Fosta Societate Națională Tutunul Românesc, înființată de Alexandru Ioan Cuza ca monopol de stat în 1864, a fost transformată ulterior în firma Galaxy Tobacco, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae. Aceasta producea încă faimoasele țigări Carpați în urmă cu opt ani, însă compania a intrat în insolvență.

Tradiționalele mărci Carpați și Snagov se întorc pe piața românească
Tradiționalele mărci Carpați și Snagov se întorc pe piața românească

În prezent compania Galaxy Tobacco pare a avea datorii de 1,47 miliarde de lei la ANAF, potrivit unor date publicate de Profit.ro. Omul de afaceri Ioan Miculae controlează aproximativ 53,8% din acțiunile companiei, printr-o firmă cu sediul în Cipru, în timp ce CTS Tobacco Limited deține restul de 46,2%.

Anul trecut, autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au anunțat că vor cumpăra fosta Fabrică de Țigarete din municipiu, care este dezafectată de aproape 10 ani, și și-au anunțat intenția de a înființa, în acea locație, un centru interactiv de știință și divertisment, după modelul „Palatului minunilor” din Budapesta.

În perioada comunistă, țigările Carpați și Snagov erau foarte populare, fiind considerate simboluri tradiționale autohtone. Aceste mărci de țigări erau cel des cumpărate, alături de Mărășești și Naționale, având în vedere că cele de import se găseau cu dificultate.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult