- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ucrainienii au reparat în mai puțin de 24 de ore carosabilul distrus de o rachetă rusească în Kiev. Imaginile au ajuns virale

12 Oct, 13:52 • Gabriela Andreescu
În mai puțin de 24 de ore de când o rachetă rusească a făcut un crater adânc în mijlocul uneia dintre cele mai mari intersecții din Kiev, carosabilul a și fost reparat.
Ucrainienii au reparat în mai puțin de 24 de ore carosabilul distrus de o rachetă rusească în Kiev. Imaginile au ajuns virale

Aflată în mijlocul unui război devastator, Ucraina dovedește o capacitate de reziliență ieșită din comun. La mai puțin de 24 de ore după bombardamentele rușilor asupra Kievului, localnicii s-au mobilizat și au asfaltat locul unde o rachetă rusească a făcut un crater de dimensiuni considerabile.

Jurnaliștii ucraineni au publicat pe Twitter fotografii în care se vede cum drumul a fost reparat și pe locul craterului a apărut un petic de asfalt proaspăt.

„Rușilor, voi ați lansat rachetele scumpe și astăzi noi ne reparăm drumurile, ne vindecăm rănile și donăm și mai mult forțelor noastre armate.”, a scris jurnalista mesajul de sfidare la adresa trupelor de invazie rusești

Te-ar putea interesa și: Cât l-a costat pe Putin să bombardeze Ucraina în atacul din 10 octombrie. 84 de rachete de croazieră și 24 de drone au fost evaluate financiar de Forbes

Postarea a devenit virală, fiind preluată atât de alți jurnaliști ucraineni, cât și de mii de utilizatori Twitter din toată lumea.

Locul bombardamentului a fost reparat în timp record
Locul bombardamentului a fost reparat în timp record

Prin postările lor, ucrainenii transmit un mesaj de reziliență, reparând practic peste noapte paguba provocată de racheta care a costat cel mai probabil câteva milioane de euro.

În cel mai recent mesaj al său, președintele Zelenski le-a spus ucrainenilor că peste tot în țară lucrările de reparații se desfășoară rapid și eficient.

Valul de bombardamente de luni dimineața a țintit infrastructura civilă și a lăsat numeroase localități fără apă și curent, informează Digi24.

Armata rusă a lansat luni asupra Ucrainei rachete și drone iraniene în valoare de până la 700 de milioane de dolari americani, estimează ediția ucraineană a revistei economice Forbes.

Specialiștii estimează costul rachetelor și dronelor folosite de ruși luni împotriva Ucrainei la o valoare cuprinsă între 400 și 700 de milioane de dolari, un calcul care poate varia în funcție de noile informații disponibile.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult