- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Campionatele Italiei si Spaniei vor putea fi vizionate prin Dolce, la Boom Sport One

14 May, 13:50 • andra.gheorghe
Serviciul de televiziune digitala Dolce si-a completat portofoliul cu postul TV Boom Sport One, care transmite meciurile de fotbal din campionatele Italiei si Spaniei, si din august, Liga Campionilor.
Campionatele Italiei si Spaniei vor putea fi vizionate prin Dolce, la Boom Sport One

Astfel, Romtelecom, unul dintre cei mai importanti operatori telecom din Romania, care detine in portofoliu serviciul de televiziune digitala Dolce, a anuntat semnarea unui acord comercial cu DTH Television Group, proprietarul platformei TV digitale Boom, prin care adauga in grila Dolce postul TV Boom Sport One.

Potrivit operatorului, clientii Dolce vor beneficia gratuit de canalul Boom Sport One pentru o perioada de maximum 2 luni, dupa care acesta va fi disponibil pe baza de abonament.

Contactati de Dailybusiness, oficialii Romtelecom nu au oferit detalii referitoare la tranzactiei, subliniind ca valoarea contractului semnat cu DTH este confidentiala.

„Este o simpla tranzactie comerciala obisnuita in acest segment de activitate, care are ca scop redifuzarea de continut. Astfel, Romtelecom achizitioneaza continut valoros pentru clientii sai, care era pana acum transmis exclusiv pe Boom”, au declarat reprezentantii operataorului pentru DailyBusiness.

In ceea ce priveste diversificarea portofoliului de canale Dolce, oficialii Romtelecom sustin ca acesta este un obiectiv constant pentru companie.

„Portofoliul cuprinde in acest moment aproape 90 de canale, iar strategia Dolce este concentrarea pe continut premium, exclusiv, cum ar fi, in ultimele luni, pachetul de filme CineStar sau canalul exclusiv E!Entertainment, care au primit un raspuns bun din partea clientilor”, au precizat acestia.

Boom Sport One, canal detinut de Boom, difuzeaza live si in exclusivitate meciurile din campionatele de fotbal ale Italiei, Serie A si Spaniei, Primera Division, preliminariile din America de Sud pentru Cupa Mondiala FIFA din 2010, si incepand din luna august, Liga Campionilor.

Drepturile de difuzare ale campionatului spaniol de fotbal pe urmatorii trei ani au fost achizitionate de concurentul Romtelecom, RCS-RDS, care urmeaza sa difuzeze meciurile pe noul post de televiziune infiintat, Digi Sport.

Grupul DTH Television, proprietarul marcii Boom, a fost infiintat in 2004 prin participarea la capitalul social a unor companii internationale – Milomor Trade & Communication, societate publica infiintata in Israel, care face parte din grupul de societati Milomor, Elran Investments, o alta societate publica infiintata in Israel, care face parte din grupul Elran, Blackdzaar Limited si Livermore Investments Group, companii internationale.