Media & Advertising

Adelin Petrisor, in Japonia. TVR, selectata pentru a prezenta reconstructia statului nipon

18 Nov, 14:59 • Redactia DailyBusiness
O echipa a Telejurnalului TVR, condusa de reporterul special Adelin Petrisor, a fost selectata sa participe la proiectul mediatic al Guvernului nipon care a lansat catre televiziuni din intreaga lume invitatia de a depune proiecte editoriale pe tema reconstructiei Japoniei
Adelin Petrisor, in Japonia. TVR, selectata pentru a prezenta reconstructia statului nipon

TVR se afla printre alte 11 televiziuni finaliste, din Asia, Europa si Africa. In afara de TVR, din Europa au mai fost selectate televiziuni din Italia, Spania si Rusia.

“Pentru a reflecta in cat mai multe tari modul in care Japonia si-a revenit pana acum, dupa cel mai grav dezastru cu care s-a confruntat de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, guvernul nipon s-a oferit sa sustina cele mai bune proiecte de televiziune pe subiectul reconstructiei Japoniei”, se arata intr-un anunt al Televiziunii Romane.

Procesul de reconstructie a inceput dupa ce pe 11 martie, Japonia a fost lovita de un cutremur devastator, cu o magnitudine de 9 grade, care a declansat o serie de valuri tsunami si un accident la o centrala nucleara.
Bilantul cuprinde peste 15.000 de victime si aproximativ 4.000 de persoane disparute.

„Alegerea s-a facut la Tokio, iar TVR a fost selectata atat pentru calitatea proiectului editorial depus, dar si pentru buna colaborare a TVR cu Japonia, de-a lungul timpului”, au declarat autoritatile japoneze de la Bucuresti.

Filmarile echipei TVR sunt preconizate sa aiba loc in februarie 2012, iar materialele ar putea fi difuzate in martie, pentru a marca un an de la dezastrul care a cutremurat Japonia si lumea intreaga.