- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Securitatea și siguranța în muncă – primul pas către o companie organizată și sigură

06 Nov, 12:17 • Fundeanu Madalina
Securitatea și siguranța în muncă - primul pas către o companie organizată și sigură

Pentru ca o afacere să poată fi de succes, este necesar ca munca din interior să se desfășoare în cele mai bune și sigure condiții, fără pericole specifice și riscuri de îmbolnăvire. De aceea, Sănătatea și Securitatea în muncă este un serviciu care trebuie integrat în cadrul oricărei companii active care își dorește să respecte legea și să ofere respectul cuvenit personalului angajat. Dacă ești în căutarea unei firme care oferă servicii SSM Bucuresti, apelează la Outstand Safety Solutions!

Ce înseamnă SSM?

SSM este acronimul utilizat pentru Sănătate și Securitate în Muncă și înglobează totalitatea normelor, măsurilor și acțiunilor sistematice de a păstra siguranța angajaților la locul de muncă. Cu alte cuvinte, reprezintă un set de reguli și reglementări prin care se urmărește diminuarea riscurilor profesionale și a contura un mediu de lucru optim și sigur, ferit de probleme specifice domeniului de activitate.

Importanța serviciilor SSM în cadrul unei firme

Sănătatea și securitatea în muncă este un domeniu reglementat de Legea 319/2006 și HG 1425/2006 modificată prin HG 955/2010 care impune obligativitatea oricărei companii să respecte normele înscrise. În caz contrar, sancțiunile acordate în urma unui control ITM pot fi de natură financiară, amenzi de ordinul miilor de lei, fie de natură penală, suspendarea activității, temporară sau definitivă și cercetarea responsabilului declarat.

Dincolo de implicațiile legale, implementarea unei strategii eficiente de SSM în cadrul companiei tale te ajută să obții rezultatele dorite, prin simplul fapt că angajații tăi vor demonstra un randament crescut atunci când beneficiază de un mediu și un ambient de lucru optim. În egală măsură, aceste servicii te ajută să eviți daune însemnate, financiare, materiale, umane și de altă natură, prin simplul fapt că prin implementarea unor norme și reguli bine puse la punct, se țin la distanță pericole majore și riscurile aferente.

De ce să colaborezi cu o firmă de protecția muncii pentru implementarea normelor SSM?

Din punct de vedere legal, te poți ocupa pe plan intern de tot ce înseamnă implementarea și monitorizarea respectării măsurilor SSM, însă acest lucru vine la pachet cu riscuri specifice. Este nevoie să delegi un responsabil SSM care deține toate informațiile cu privire la acest domeniu și care este mereu la curent cu legislația care se află în continuă schimbare, în așa fel încât să nu te expui unor sancțiuni cauzate de lipsa de atenție.

Atunci când lucrezi cu o firmă specializată, delegi întreaga responsabilitate unei echipe de specialiști și scapi în acest fel de orice grijă, astfel încât să îți poți redirecționa timpul și atenția către aspecte mai importante pentru afacerea ta. Aceasta se va ocupa ca întreaga activitate a firmei tale să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, toate neregulile să fie rezolvate în timp util și sarcinile de lucru eficientizate pentru a trece cu brio de orice control de specialitate viitor.

Solicită o ofertă personalizată de servicii SSM la Outstand!

Outstand Safety Solutions este o companie de Protecția Muncii cu peste 15 ani de experiență în domeniu și zeci de afaceri consiliate în vederea conturării unor condiții de lucru de maximă siguranță. Fiecare colaborare se personalizează în funcție de domeniul de activitate și nevoile clientului pentru a putea garanta aplicabilitate și siguranță. Dacă îți dorești să beneficiezi și tu de o astfel de abordare de lucru, tot ce trebuie să faci este să completezi cererea pe care o găsești pe site și să o trimiți spre analiză, urmând să fii contactat de către un membru al echipei în cel mai scurt timp pentru a pune la punct toate detaliile.

Ai grijă de angajații tăi reducând la minimum riscurilor profesionale cu ajutorul serviciilor SSM oferite de Outstand!