- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Prima etapa a „meciului muzical” Vocea Romaniei – X Factor. Vezi cat e scorul

28 Sep, 10:50 • marian.rujoiu
Emisiunea de divertisment "Vocea Romaniei" a debutat marti seara, la Pro TV, inregistrand o audienta de trei ori mai mare decat prima editie a "X Factor", show-ul similar al Antenei 1.
Prima etapa a meciului muzical Vocea Romaniei - X Factor. Vezi cat e scorul

“Vocea Romaniei” a fost urmarita marti seara de 2 milioane de
telespectatori, Pro TV fiind lider de audienta pe toate targeturile.
Numarul de telespectatori atrasi in fata micilor ecrane de show-ul Pro
TV
este cu atat mai surprinzator cu cat, prima editie a emisiunii similare,
X Factor, difuzata sambata, in urma cu aproximativ doua saptamani, la
Antena1, a inregistrat o audienta de 652.000 de telespectatori,
echivalentul a 5,6 puncte rating.

Atfel, “Vocea Romaniei” a inregistrat  in minutul de maxima audienta, la ora la 22.19, pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18-49 de ani, o audienta de 13,6 puncte de rating si 41,1% cota de piata, potrivit reprezentantilor PRO TV.

Asta inseamna ca in acel minut, aproape jumatate din targetul vizat de canalul Pro TV urmarea emisiunea “Vocea Romaniei”, se arata intr-un anunt al televiziunii.

De asemenea, audienta medie inregistrata a fost pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18-49 de ani de 9,9 puncte de rating si 30,1% cota de piata, mai mult decit dublu fata de Antena 1 care obtinea doar 4,5 puncte de rating si 13,7% cota de piata.

Clasamentul ramane neschimbat si la nivelul publicului din mediul urban cind Pro TV a inregistrat pe perioada difuzarii emisiunii 8,7 puncte de rating si 20,8% cota de piata, in timp ce Antena 1 obtinea doar 5,2 puncte de rating si 12,4% cota de piata.

Despre cum se explica fenomenul, dar si despre cauzele numarului redus
de telespectatori care au vizionat emisiunea in primele editii,
DailyBusiness.ro
a stat de vorba cu Bogdan Stratula, channel manager
Antena 1.

Acesta a declarat ca dupa cum arata audientele, implementarea unui proiect ca X Factor este un proces gradual.

”E
greu sa vorbesti despre asteptari. Am vrut sa fim lideri in slot si
speram sa ne implinim acest obiectiv”, a adaugat reprezentantul Antena
1.

In acest context,  Stratula spune ca se asteapta ca audienta sa creasca in  urmatoarele saptamani. El a adaugat ca X Factor va acumula audienta in fiecare saptamana, timp de mai multe saptamani.

Vezi echipele formate la Vocea Romaniei

Vocea Romaniei a selectat in urma primei
editii 10 candidati care vor intra in cursa pentru
marele premiu, de 100.000 de euro.

De asemenea, castigatorul concursului va lansa un album sub marca Universal. La randul lor, finalistii clasati pe urmatoarele trei locuri vor fi si ei sustinuti in lansarea a cate unui single.

Astfel, dintre cei cateva zeci de concurenti care s-au prezentat in fata juriului au fost alesi zece, care vor face parte din echipele conduse de Smiley, Horia Brenciu, Loredana si Marius Moga, fiind pregatiti de acestia.

Asadar, competitia intervine nu doar intre participanti, ci si intre antrenori, care trebuie sa-si foloseasca toate argumentele pentru a avea echipa dorita.

Dupa formarea echipelor, care va continua in saptamanile urmatoare, va urma etapa confruntarilor, unde fiecare antrenor va stabili duete intre oamenii din echipa lui.

La sfarsit, fiecare antrenor va ajunge in semifinale cu cate 5 concurenti. Etapele finale, semifinalele si finala vor fi difuzate in direct, iar publicul va avea si el un cuvant de spus.

Astfel, din echipa lui Smiley, dupa prima editie a “Vocii Romaniei”, face parte Brigitta, o absolventa a Facultatii de Limbi Moderne Aplicate, in varsta de 25 de ani, din Arad.

Tot Smiley a fost cel care l-a ales pe Stefan Stan , un tanar de 34 de ani, din Bucuresti.

La randul sau, Loredana a ales si ea trei concurenti, respectiv pe Vata Aminda, in varsta de 28 de ani, din Cluj, pe Dragos Chircu, care a facut parte din Corul de Copii Radio, iar in prezent este textier si pe Andrada Covaleov , o asistenta universitara de la Facultatea de Constructii, la Universitatea de Arhitectura, din Bucuresti.

Horia Brenciu a ales sa lucreze cu doi dintre candidati, respectiv Claudiu Mirea, in varsta de 30 de ani, din Craiova, care a urmat cursurile Conservatorului.
 
De asemenea, tot din echipa lui Brenciu va face parte si Vlad Gliga, in varsta de 22 de ani, din Cluj.

Compozitorul Marius Moga a ales si el trei concurenti, astfel ca urmeaza sa ii pregateasca pe Liviu Teodorescu , Loredana Cavasdan si Aldo Blaga.