- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

De la constructia unui mini-proiect rezidential pentru uz personal, la investitii imobiliare

28 Aug, 00:01 • cristina.mihai
Compania Gold Power Construct investeste 600.000-700.000 euro intr-un proiect rezidential cu 8 apartamente in Prelungirea Ghencea din Bucuresti, dupa ce actionarul companiei, Leonard Copoiu, a investit in aceeasi zona in trei corpuri de cladire cu cate o locuinta fiecare, pentru el si alti doi prieteni.
De la constructia unui mini-proiect rezidential pentru uz personal, la investitii imobiliare

DailyBusiness.ro a scris in premiera despre practica de construire de mini-proiecte pentru uz personal in toamna anului trecut.

„Am apelat la o firma de constructii pentru dezvoltare, care are experienta in domeniu, noi suntem doar investitori. Dupa ce am construit primele trei triplexuri pentru mine si inca doi prieteni am prins curaj si am hotarat sa derulez si aceasta investitie”, a spus Copoiu pentru DailyBusiness.ro.

Firma prin care este dezvoltat proiectul rezidential a fost infiintata anul trecut.

„Conteaza foarte mult ce companie de constructii alegi atunci cand nu ai experienta. Eu am apelat la aceeasi companie care mi-a construit si propria locuinta”, a adaugat Copoiu, care a precizat ca la investitia in propria locuinta, de 600 euro pe mp, s-a adaugat si pretul terenului.

„Cred ca aceasta idee ar trebui sa fie preluata si de alti tineri care isi cauta locuinte, cu conditia sa isi aleaga cu grija constructorul”, a adaugat acesta.

Constructia proiectului rezidential scos la vanzare de companie a demarat in iunie anul acesta si va fi finalizat in primavara lui 2009.

Acesta detine 6 locuinte din cele 8 care sunt dezvoltate in proiectul denumit Family Villa, celelalte doua fiind detinute de ceilalti doi proprietari ai terenului, care inca nu s-au hotarat daca le vor pastra pentru ei sau le vor vinde.

„Pretul de vanzare este 1.200 euro pe mp plus TVA, iar pana in prezent avem contractate 3 locuinte”, a mai spus Copoiu, care a adaugat ca pana la finalizarea constructiei se asteapta ca pretul de vanzare sa ajunga la 1.400 euro pe mp plus TVA.

Resurse suplimentare

Nu gasesti apartament nou? Cheama-ti cativa prieteni si construiti un bloc