- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Locuintele din primele blocuri turn din Capitala, contractate 60%

16 Apr, 10:40 • cristina.mihai
Primul proiect rezidential din Capitala dezvoltat pe inaltime, Asmita Gardens, compus din 7 blocuri turn cu 24 de etaje si cuprinzand 894 de locuinte, a fost contractat in proportie de 60% cu aproape un an inainte de finalizare.
Locuintele din primele blocuri turn din Capitala, contractate 60%

Lucrarile de constructie la acest ansamblu rezidential au demarat in 2006.

„La inceputul anului 2006, nu existau astfel de proiecte noi in Bucuresti, insa acum sunt circa 15-20”, a spus, anterior, Vlad Arsene, presedintele companiei de arhitectura Westfourth, cel care a proiectat cladirile.

Cele 7 blocuri turnuri ce alcatuiesc Asmita Gardens sunt situate pe o suprafata de 27.000 mp. Complexul rezidential este amplasat pe malul raului Dambovita, langa intersectia dintre Splaiul Unirii si Calea Vacaresti.

Locuintele din acest ansamblu costa 1.600 euro pe metru patrat plus TVA.

Apartamentele construite in prima etapa vor fi livrate in toamna lui 2008, iar cele din a doua etapa – in primavara lui 2009.

Suprafetele medii ale locuintelor sunt de 54 de metri patrati pentru o garsoniera si de 174 de metri patrati pentru un apartament cu 4 camere.

Grupul Asmita, dezvoltatorul ansamblului, intentioneaza sa investeasca in urmatorii ani circa 300-450 de milioane de euro in alte trei proiecte rezidentiale cu blocuri turn in Bucuresti, de pana la 25 de etaje.

Circa 35% din bugetul de construire al unui bloc turn este alocat structurii de rezistenta a cladirii, ceea ce ii obliga pe dezvoltatori sa faca economii la finisaje, mai ales la cele exterioare, potrivit lui Vlad Arsene.