- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Schimbări importante în imobiliare, riscuri de 75%: „Dacă ai casa izolată cu spumă poliuretanică, nu o poți vinde sau ipoteca”

17 Jun, 22:17 • Dobran Viorel
Spuma poliuretanică este considerată o metodă excelentă de izolare a casei împotriva infiltrărilor de apă care produc mucegai și împotriva maselor de aer din exterior care produc condens. Există însă numneroase probleme la tranzacţiile imobiliare agtunci când vorbim de imobile izolate cu spumă poliuretanică.
Schimbări importante în imobiliare, riscuri de 75%: Dacă ai casa izolată cu spumă poliuretanică, nu o poți vinde sau ipoteca

Casele izolate cu spumă poliuretanică nu se pot vinde sau ipoteca – Avertisment asupra acestei izolări foarte populare care vă pot afecta șansele de a vinde sau reipoteca. Proprietarii care doresc să pună ipotecă pe casa lor au fost avertizați cu privire la faptul că această îmbunătățire a locuinței poate afecta decizia băncii. Brokerii au avertizat oamenii împotriva utilizării izolației cu spumă prin pulverizare, un lichid care se dilată și este de obicei folosit la acoperișuri și pereți cu goluri, scrie ziarulromanesc.de.

Casele izolate cu spumă poliuretanică nu se pot vinde sau ipoteca

Casele izolate cu spumă poliuretanică nu se pot vinde sau ipoteca
Casele izolate cu spumă poliuretanică nu se pot vinde sau ipoteca

Au fost raportate probleme cu o formă cunoscută sub numele de spumă de pulverizare cu celule închise, care expune cheresteaua la pericol de descompunere. Asociația „Residential Property Surveyors” și „Property Care Association” spun că în Regatul Unit în 2022 existau aproximativ 250.000 de case cu izolație cu spumă prin pulverizare, potrivit Mirror.

Ajutor de 14.000 de euro pentru reabilitarea caselor. Cum se aplică pentru obţinerea fondurilor

Richard Bishop, director general la Premier Financial & Estate Planning, a averii, a spus că unii gospodari au aplicat spuma fără să cunoască aspectele negative. Oamenilor li s-a spus să nu folosească izolație cu spumă spray, astfel că trei sferturi dintre tranzacţii au avut probleme cu încheierea documentelor.

Richard Bishop a declarat pentru FT Adviser: „Cu problemele legate de inflație și creșterea costului vieții, vedem un număr mic de clienți care nu și-au dat seama că obținerea de capital prin ipotecă este afectată și de aplicarea spumei.

Gândiți-vă întotdeauna că o decizie pe care o luați astăzi ar putea avea efecte catastrofale asupra planificării dumneavoastră financiare viitoare. Nu ar trebui să instalați nimic în casa dvs. care ar putea afecta valoarea sa globală în ceea ce privește eventualele împrumuturi viitoare.”

Proprietățile izolate cu spumă poliuretanică sunt deseori respinse la creditele ipotecare

Schimbările în criteriile de creditare ipotecară au înregistrat o creștere a proprietăților respinse în cazul în care s-a folosit izolație cu spumă spray. Acolo unde acest lucru a creat umiditate, acest lucru poate cauza probleme structurale și de umezeală, făcând proprietatea neipotecabilă, avertizează expertul financiar Dan Stevens, citat de Oxfordshire Guardian.

Este un avertisment pentru oricine a pulverizat spumă poliuretanică expansivă utilizată în poduri și pereți cu cavitati, companiile de credite ipotecare refuzând împrumuturile în unele cazuri în care a creat aceste preocupări structurale.

Ironia este că în 2021, guvernul Regatului Unit a avut un plan de 2 miliarde de lire sterline pentru Granturi de izolare a „casei verzi” de până la 5.000 de lire sterline per gospodărie din Anglia. Și foarte mulți și-au izolat casele și mansardele cu spumă!

Care sunt problemele asociate cu izolația cu spumă prin pulverizare?

Din punct de vedere al durabilității, cea mai mare problemă cu spuma pulverizată este că este făcută din substanțe chimice toxice, dintre care unele vor polua aerul din interior mult timp după ce proprietarii intră în casă.

Casele izolate cu spumă poliuretanică nu se pot vinde sau ipoteca
Casele izolate cu spumă poliuretanică nu se pot vinde sau ipoteca

Și odată ce este aplicat un strat, este dificil de îndepărtat. Și chiar dacă este un instrument excelent pentru a împiedica casele să risipească energie, majoritatea izolațiilor cu spumă spray pur și simplu nu sunt ecologice. Izolația cu spumă prin pulverizare este, de asemenea, un produs pe bază de petrol.

Dar de ce companiilor de credite ipotecare nu le place izolația cu spumă? Nu din motive ecologice. Principala preocupare structurală este izolația cu spumă care etanșează spațiul acoperișului cu acest material, circulația aerului poate fi blocată la acoperiș și cherestea. Acest lucru poate duce la condens, care poate duce în cele din urmă la putrezirea suporturilor din lemn pentru acoperiș.

Izolație spumă poliuretanică

Izolarea cu spuma poliuretanică se realizează cu ajutorul tuburilor sub presiune în care vin materialul și cu o metoda de ,,împrăștiere” a acesteia in zona selectată. Aplicarea se realizează fie cu un pistol specializat, care este de preferat, sau cu un fel de pipă, care se folosește mai ales dacă vrei să acoperi o zona mică. Fie că alegi o spumă cu celulă închisa, care este cea mai eficientă datorită densității mari, sau o alegi pe cea cu celulă deschisă, ceea ce contează este stratul aplicat. De el depinde calitatea lucrării și eficiența în timp, motiv pentru care îți precizăm în continuare grosimea necesară pentru fiecare tip.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 merge ca pe roate! Fondurile pentru Muntenia s-au epuizat astăzi în patru minute!

În cazul celuleiî, stratul nu trebuie să fie foarte gros pentru a fi durabil. O grosime de 3-7 centimetri este suficientă. Celula deschisa este mai pretențioasă în acest sens din cauza densității mai mici decât a celei închise. Fiind mai moale, permite aerului și chiar umezelii să circule prin ea și riști să te trezești cu mucegai. Pentru a preîntâmpina acest lucru, aplic-o într-un strat mai gros, de minim 7 centimetri.

Izolație interioară

Izolația interioară de tip spumă poliuretanică este ideală pentru orice zonă a casei, de la pereți până la tavan și podea. Cele mai sensibile zone sunt spațiile din jurul ferestrei sau a ușii, pe unde sunt șansele cele mai mari să circule aerul și, implicit, să se piardă căldura/răcoarea. Acolo trebuie să insistăm cu stratul. Mai bine să fie mai gros și să tăiem surplusul inestetic decât să nu ajungă și să trebuiască să adaugăm.

În privința peretelui interior, spuma își are locul pe zidărie, sub peretele de rigips sau gips-carton. De asemenea, poate fi umplut spațiul dintre peretele exterior și cel interior cu spumă poliuretanică, care nu va permite să circule aerul prin eventualele crăpături. Contrar opiniei generale, izolarea cu spumă este valabilă și pentru peretele exterior al casei. Își va păstra proprietățile chiar și la schimbări bruște de temperatură. Se aplică pe perete și se acoperă cu adeziv, plasă și tencuială.

Tavanul și acoperisul sunt locurile ideale pentru celula deschisă. În cazul tavanului se adaugă spumă, iar peste ea se aplică tavanul fals. Nici podeaua nu iese din calcul, daca adaugi spuma peste șapă. Singura condiție este să nu fie mai înclinată de 3%.