- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Fondul inchis de investitii STK Emergent intra din 22 septembrie la cota Bursei

11 Sep, 18:14 • Redactia DailyBusiness
Titlurile fondului inchis de investitii (private equity) STK Emergent vor intra din 22 septembrie la cota Bursei, in conditiile in care administratorul fondului a primit "un certificat de buna purtare" din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Fondul inchis de investitii STK Emergent intra din 22 septembrie la cota Bursei

Arbitrul pietei de capital a operat in perioada 18-22 august un control tematic la administratorul fondului STK Financial, in urma caruia nu a descoperit nicio situatie si niciun element care sa impuna aplicarea de sanctiuni, potrivit comunicatului remis joi de administrator, informeaza NewsIn.

„Controlul a fost realizat la cererea Bursei de Valori Bucuresti, in scopul clarificarii denunturilor calomnioase aparute din partea concurentei si, in conditiile in care denunturile au fost infirmate de controlul CNVM, STK Financial cere institutiilor pietei de capital si organismelor din sistemul juridic sa aplice legea”, potrivt companiei.

„Reprezentantii STK Financial declarasera la inceputul lunii august ca presedintele SSIF Broker Cluj a raspandit prin intermediul mass-media informatii false in legatura cu fondul inchis de investitii STK Emergent si conducerea societatii de administrare”, au declarat reprezentantii STK.

De asemenea, compania mentionase ca va lua masuri pentru protejarea investitorilor fondului STK Emergent si se va indrepta in instanta impotriva celor care le prejudiciaza interesele.

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti aprobase inca de la sfarsitul lunii iulie admiterea la tranzactionare a titlurilor fondului inchis de investitii STK Emergent, administrat de STK Financial, in sectorul organisme de plasament colectiv, categoria unitati de fond.

STK Emergent a derulat la inceputul anului o oferta publica primara de vanzare de unitati de fond, care a atras din partea investitorilor 20,81 milioane lei si s-a incheiat cu un grad de subscriere de 42%.

STK Emergent detine, in proportie de 99,99%, un vehicul de investitii imobiliare, STK Properties, infiintat in octombrie 2007.

Fondul inchis de investitii s-a constituit printr-o oferta privata derulata in perioada 20 martie – 20 aprilie 2006, la care au subscris 93 de investitori, cu suma de 13,53 milioane lei.