- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

X-Trade Brokers vrea tranzactii de minim 400 mil. euro pe luna in Romania

26 Feb, 14:58 • Redactia DailyBusiness
Casa poloneza de brokeraj X-Trade Brokers s-a lansat joi oficial in Romania cu 2 platforme on-line pentru care vizeaza un volum de tranzactii de minim 400 mil. euro pe luna pana la sfarsitul anului in curs.
X-Trade Brokers vrea tranzactii de minim 400 mil. euro pe luna in Romania

Pe platformele on-line ale X-Trade Brokers, clientii locali vor putea tranzactiona instrumente din mai multe piete, precum cea valutara, de marfuri sau de actiuni.

La tranzactiile de pe aceste platforme, nu se percep taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea/inchiderea pozitiilor, potrivit reprezentantilor companiei.

„Credem ca business-ul nostru din Romania se va dezvolta rapid, depasind pragul de 1 miliard euro tranzactii pe luna pana la sfarsitul celui de-al doilea an de activitate”, a aratat Jakub Zablocki, CEO X- Trade Brokers.

Suma minima pentru deschiderea unui cont la X-Trade Brokers se ridica la 2.000 de lei. Pentru derularea operatiunilor pe piata locala, compania a angajat 11 persoane, in total avand 100 de angajati.

Infiintata in anul 2002, in Polonia, si avand sucursale in Cehia, Slovenia, Spania, Italia, Germania si Romania, X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si formator de piata de instrumente derivate – Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni – care au ca activ suport contracte tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutara (forex), de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).

„Piata din Romania are potential nu numai din prisma dimensiunii sale, ci si datorita faptului ca optiunile oferite pe plan local pentru a investi si tranzactiona sunt inca foarte reduse”, considera Zablocki.

Victor Safta, director X- Trade Brokers Romania, a spus ca in ceea ce priveste clientii, tinteste atat persoane si firme cu venituri mari, cat si cu venituri medii.

De asemenea, Safta a mentionat ca produsele oferite de companie sunt deja folosite de 30 de clienti din Romania, inclusiv de companii importatoare din domeniul retailului de electrocasnice.

Alta categorie de clienti, vizata de companie, o reprezinta exportatorii locali.

„X- Trade Brokers, spre deosebire de alte case de brokeraj cu sedii in Europa sau in SUA, ofera beneficiul prezentei locale: conturile bancare ale sucursalei sunt deschise in Romania, decontarile cu clientii se realizeaza in lei, iar fondurile clientilor se afla intr-un cont segregat (separat de fondurile companiei) si nu parasesc teritoriul tarii”, a subliniat Jakub Zablocki.

Contractele pentru diferenta (CFD) sunt instrumente derivate care ofera posibilitatea de hedging sau de speculare a modificarilor cursurilor de schimb valutar, a preturilor marfurilor, actiunilor sau a valorilor indicilor bursieri, fara a le achizitiona efectiv.

In ceea ce priveste optiunile, XTB ofera clientilor sai posibilitatea de a tranzactiona optiuni de tip european, cu decontare la data scadenta, investitorul trebuind sa detina resursele financiare necesare decontarii tranzactiei respective, pentru a plati prima de optiune.

XTB detine platforme online de tranzactionare pentru care nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent la conturile de investitii, iar echipele locale ofera gratuit consultanta de profil.

La nivel european, X- Trade Brokers are peste 15.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 20 miliarde euro.